Site icon Handballexpert

Kiütötte a Szeged a megtizedelt Tatabányát

MOL-Pick Szeged – Grundfos Tatabánya 36-25 (18-12)

Könnyedén nyerte a hazai pályán játszó Szeged a „legjobb magyar kiscsapat” elleni hétközi rangadót. A dél-alföldi alakulatból továbbra is sérülés miatt hiányzik Dimitrij Zsitnyikov és Luka Stepancic, míg a bányász korábbi sérültjei mellett nélkülözni kényszerült a Szeged két korábbi klubikonját, Ilyés Ferencet és Balogh Zsoltot is. Kapcsolódási pont így is akadt bőven a két gárda között: Bodó Richárd és Rosta Miklós Tatabányáról tette át székhelyét a Tisza partjára, míg Vladan Matic vezetőedző trófeákat nyert a Pick élén, Ancsin Gábor és Vladimir Vranjes pedig egyaránt tagja volt az EHF-kupa- győztes szegedi csapatnak. Utóbbi játékosnak nem sok játékperc jutott a mai napon, egy Matej Gaber elleni könyökös miatt zárták ki a játékból az egyébként egész meccsen bizonytalan játékvezetők.

A vendéglátók végig kézben tartották a mérkőzést, mindkét irányítójuk mesterien szervezte a játékot, és Jonas Källman is elemében volt mind támadásban, mind zavaróban, illetve Bodó Richárd is kezdi megtalálni a lövőformáját, vállsérülését követően. A kapusok mindkét oldalon elfelezték a találkozót, de míg a szegedi oldalon ez stabil teljesítményt jelentett, a vendég hálóőrök elvétve találkoztak csak a labdával. Tatabányai részről Ancsin és Borzas játéka érdemel dicséretet, de ez ma, ebben a felállásban nem lehetett elég egy szoros mérkőzéshez.

A mérkőzés legjobbja: Joan Canellas

A Szeged egy tét nélküli, barcelonai csúcsrangadó után harcba száll a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, míg a Tatabányára az EHF-Kupa csoportkörének visszavágói várnak a következő hetekben.

G.

Megosztás
Exit mobile version