Site icon Handballexpert

Kiváló második félidő, győzelemmel tér haza a DVSC

Félidőben még hátrányban volt a Debrecen csapata, azonban a kemény védekezés és a németek hibája megalapozta a fordítást, így 31-27-es győzelemmel térhet haza Szilágyi Zoltán együttese.

Továbbjutással a zsebében, valamint a visszavágás reményében utazott a Bietigheim otthonába a DVSC Schaeffler csapata, miután az őszi debreceni mérkőzésen 36-26-os vereséget szenvedett a német bajnoktól.

A mérkőzés előtt láthattuk, hogy Szilágyi Zoltán mosolygósan beszélgetett a játékosaival, aztán a kezdést követően már a szigorúbb arcát vette elő a debreceni mester.
Öt perc játékot követően 3-2-re vezetett az ellenfél, több labdát is eladott a csapata, míg védekezésben nem találták az összhangot a belső emberek. A folytatásban a hazai csapat is hibát hibára halmozott, így Füzi-Tóvizi Petra és Hámori Konszuéla vezetésével a Loki 5-5-re tudott felzárkózni. Az első negyedórában a nyolc bietigheimi lövésből hét gól született, míg a másik oldalon ez a szám 5/9 volt, majd a kilencedik bekapott találatot követően Szilágyi vezetőedző magához is rendelte csapatát (9-6).

Az időkérése olyan jól sikerült, hogy 9-9-nél az egyenlítés is összejött, köszönhetően a pályára lépő Tamara Haggerthy – Hornyák Dóra belső hármasnak, akik nagyobb összeszokottságot mutattak, igaz a németek hibái is közre játszottak az egyenlítésben. Aztán a hajrának egygólos hátránnyal vágott neki a fehér mezben játszó magyar alakulat, de Faluvégi Dorottya beszállása az ellenfél soraiba, majd két gólja és egy kiharcolt hétméterese nagyobb előnyt adott a hazaiaknak. A félidei végeredményt, Kácsor Gréta állította be, egy időntúli büntetővel (15-13).

A fordulást követően technikai hibák tömkelege jellemezte a csapatokat, amiből a DVSC tudott hamarabb kilábalni, majd 17-18-nál a vezetést is sikerült átvennie a magyar alakulatnak, ekkor Grosch Vivien volt eredményes. Ez idő alatt csak két bietigheimi találat született, azok is csak büntetőből jöttek. Majd a félidő derekára Vámos Míra lépett előre a gólszerzés tekintetében, amikor szűk öt perc alatt háromszor is betalált Gabriela Moreschi kapujába, aki a második játékrészben nem tudott hozzátenni csapata játékához.

A hajrához közeledve 24-25-re zárkózott Jakob Vestergaard együttese, amelyben Xenia Smits jelentett egyedül valós veszélyt, így ezt a német alakulat nem bírta el. A Debrecenből mindenképp ki kell emelni Hámori Konszuéla játékát, aki bátran és gólra törően kézilabdázott, míg hátul is stabil volt a DVSC védelme.
Végül hiába került közel a Bietigheim, újra kulcspillanatokban vétettek hibákat, ami négygólos 27-31-es debreceni sikert eredményezett, így a hajdúságiak visszatudtak vágni az otthon elszenvedett vereségért.
A már említett Hámori hatszor, míg Kácsor Gréta hétszer volt eredményes, a mezőny legtöbb gólját (9) Antje Döll szerezte, csapata tíz hétmétereséből kilencet gólra váltott.

fotó: ehfcl.eurohandball.com  

Megosztás
Exit mobile version