Csütörtökön játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Telekom Veszprém. Az ellenfél a Kielce volt, aki tavaly a BL-ben második helyen végzett. A mérkőzésen sérülés miatt hiányzott a két balszélső, illetve Nilsson, aki szerdán kisebb vállsérülést szenvedett.

A bakonyi csapat szombaton már bajnoki mérkőzést játszik a Gyöngyös ellen, a BL-ben pedig az első ellenfél a Bajnokok Ligája címvédője, a Magdeburg lesz három hét múlva.

A hazai csapat kezdőjében három új játékos szerepelt, Casado, Kosorotov és Fabregas. Utóbbi két játékos hamar gólt szerzett. 10 perc után 6-6 volt az állás, Andreas Wolff már 4 alkalommal védett, Corrales a 11.percben védett először. A 15. percben Ligetvári labdát szerzett, majd indítás után szerzett gólt a bakonyi egyesület.

 Patrik kiválóan védekezett, sokszor blokkolt remekül.

Bő negyed óra után Pechmalbec, ELDeera és Sandell is pályára lépett, így Remili lett az irányító Casado helyett. Fabregas emberhátrányban küzdött hatalmasat, gólt szerzett és kiállítást harcolt ki (11-10). Remili a 25. percig folyamatosan pályán volt, ekkor tért vissza a pályára Casado. A félidő utolsó gólját ElDeera szerezte, ezzel 15-14-re vezetett a hazai csapat. Az első játékrészt a kapus Corrales, illetve a két szélső Mahé és Vailupau végigjátszotta, míg Remili 27 percet volt pályán.

A félidőben pályára lépő Marguc lőtte a 17. veszprémi gólt. Fabregas 5., majd Kosorotov 3. gólja után védekezésben Ligetvári blokkolt.

 Remili több alkalommal is kiváló passzt adott Fabregasnak.

A 43. percben lépett pályára a sérülésből visszatérő Omar Yahia, aki azonnal gólt szerzett (20-19). Remili az 53. percben újra pályára lépett, majd szép gólt lőtt. Corrales védése után Pechmalbec harcolt ki hétméterest, de sajnos Wolff kivédte Marguc büntetőjét. Casado második góljával szerzett újra vezetést a hazai csapat bő 1 perccel a vége előtt. 26-26-nál kért időt Momir Ilic, de a megbeszélt taktikát nem sikerült megvalósítani. A végeredmény 26-26 lett.

A mérkőzés izgalmasan, fordulatosan alakult, rengeteg szép gólt, gólpasszt, blokkot, védést láthattunk. Remélhetőleg a sérültek hamar visszatérhetnek, amely újabb taktikai variációkat hozhat magával. Corrales jól védett, a védekezés kiválóan működött, különösen, amikor Remili, Ligetvári és Fabregas is pályán volt.

Érdemes megemlíteni, hogy a Veszprém kedden nyilvános edzést tartott, amelyen Pál Tamás, a Handballexpert egyik újságírója is részt vett. Három veszprémi játékossal készített interjút, amely a YouTube csatornán található meg.

Link:  https://youtu.be/bG5GDqg8PfY?si=sNb7XpFchL2hM5w-

Fotók: Gyetvai Gergely, illetve Telekom Veszprém Handball Team Facebook

 

Megosztás