Site icon Handballexpert

Költözik a Bietigheim

Bietigheim

A német női bajnokság címvédője a 2024/25-ös szezontól kilép az SG BBM Bietigheim egyesületéből, és a szomszéd város, Ludwigsburg sportegyesületéhez csatlakozik. A következő évtől minden versenysorozatban HB Ludwigsburg néven fognak szerepelni.

„Ezzel a váltással bizosíthatjuk továbbra is a legmagasabb szintű női kézilabda fennmaradását. Bietigheimben sajnos már nem láttunk további perspektívát” – nyilatkozta Bastian Dörr, a női kézilabdacsapat ügyvezetője. Az SG BBM már beleegyezett a női kézilabdázók kiválásába, a további szükséges hivatalos ügyintézés folyamatban van. Több jogi kérdés még tisztázásra szorul.

A női csapat kiemelt szponzora, az Olymp, maga is sürgette ezt a váltást. A lépésben vélhetően az is nagy szerepet játszott, hogy a csapat eddig használt bietigheimi sportcsarnoka a 2024-től érvényes szigorúbb előírásoknak már nem felel meg, így ott bajnoki mérkőzéseket már nem játszhatnának (a Bajnokok Ligájában már évek óta Ludwigsburgban játszák a mérkőzéseiket), a város pedig nem volt konstruktív partner a megoldáskeresésben.

A folyamatban lévő, 2023/24-es idényre a váltás semmilyen kihatással nincs.

Fotó: Kisricso Photo

Megosztás
Exit mobile version