Site icon Handballexpert

Komoly bajban az érdi kézilabda!

Nehéz napokat élt meg az a női NB1-ben szereplő Érd kézilabda csapata.
Nem elég, hogy sorozatban kiesett a Magyar-kupából majd a nemzetközi EHF-kupából, a bajnokságban is szenved, legutóbb egy emlékezetes meccsen maradt alul az MTK-val szemben.

Ami tovább rontja a helyzetet, hogy a Érd városa enyhén fogalmazva sem óhajtja a továbbiakban az eddigiekhez hasonlóan támogatni a szakosztályt.

Érd polgármestere az MTK- meccs után, Facebook-posztban írta meg, hogy a továbbiakban kiszáll a város a felnőtt csapat mögül, és az utánpótlásra fordítja a pénzt.

„A város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!” – írja a polgármester.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a csapat megszűnik létezni. A városvezetés egyeztetve a klub vezetőivel dolgozik szponzorok felkutatásáért, hogy kívülről tovább tudják támogatni a csapat működését.

Mindenesetre a város döntése minimum kérdéses, hiszen az utánpótlásban közel sem olyan meghatározó az érdi csapat, hiszen a leány ifi csapat jelenleg négy győzelemmel és tizenkét vereséggel 12. helyen áll az első osztály 14 csapatos nyugati csoportjában, a serdülőknek már picivel jobb a mérlege, ők nyolcadikok a tabellán.

Ha a céljuk az, hogy utánpótlásban eljussanak a Győr, Fradi vagy a NEKA szintjére, jó eséllyel oda is komoly összegekre lesz szükségük.
Hogy jól döntöttek-e, idővel kiderül, mindenesetre a következő hetekben nagy valószínűséggel megindul az érdi játékosok becserkészése a riválisok részéről.

Kép: Handballerd.hu

Róth Gábor

Megosztás
Exit mobile version