A mérkőzés előtt már biztossá vált, hogy a mieink nem folytathatják szereplésüket a legjobb nyolc között a spanyolországi világbajnokságon.

A mai napon Klujber Katrin és Szabó Laura nézte a lelátóról a mérkőzést. Az már az első pillanattól biztossá vált, hogy a magyar csapat nyeri majd a mérkőzést. Lukács Viktória könnyedén lőtte góljait a lerohanások után. Golovin Vlagyimir a játékrész felénél sort cserélt. A cserék közül Kácsor Gréta nyújtotta a legjobb teljesítményt. Tóvizi Petra első ízben kapott lehetőséget, Planéta Szimonetta megszerezte első akciógólját.

A nyolcgólos magyar előnyről indult második félidő edzőmérkőzés jelleget öltött. Az afrikaiak eddig mindig a második játékrészben voltak jobbak, ezen szokásukon ma sem változtattak. Időnként keményen odatették magukat, a kongói kapust piros lappal ki kellett volna állítani. Végül a második játékrész döntetlennel zárult.

A mieink legeredményesebb játékosa Planéta lett nyolc góllal, de a meccs emberének a hét gólos Lukács Viktóriát választották.

Magyarország – Kongó 30-22 (16-8)

fotó: MKSZ

 

Megosztás