Két rendkívül komoly hullámvölgyben lévő csapat találkozott egymással Gyöngyösön. A hazaiak négy, a vendég csurgóiak háromszor kaptak ki sorozatban.

A két együttes egymás elleni mérkőzése a várakozásoknak megfelelően kiegyenlített játékot hozott. Igaz a szünetben öt góllal vezetett a Csurgó, de a folytatásban a remekül védő Merkovszki valamint Markez nyolc góljának köszönhetően sikerült izgalmassá tenni a hajrát. Azonban hiába volt jobb a gyöngyösiek lövés hatékonysága (70%) és kapusteljesítménye (34%) is, a nyolc eladott labda és szintén nyolc technikai hiba miatt nem sikerült megtörni a rossz szériát. A következő hetekben Konkoly Csaba tanítványai az Orosháza és a jó formában lévő Budakalász ellen a sötét alagút végére érhetnek, ahonnan február eleje óta próbálnak kikecmeregni.

A MOL-Pick Szeged a párizsi út helyett bepótolta a 6. fordulóból elmaradt mérkőzést az Orosháza ellen. A találkozót simán hozták a Juan Carlos Pastort nélkülöző szegediek. Ezen a találkozón először játszott a felnőtt NB1-ben a mindössze 17 éves Szilágyi Benjámin, aki hat góllal hálálta meg Marko Krivokapic bizalmát. A Tisza-partiak Balatonfüreden sem hibáztak. Itt lehetőséget kapott a kapuban Marko Krivokapic 18 esztendős fia Luka Krivokapic.

Gólzáporos mérkőzésen nyert a Telekom Veszprém a Komló együttese ellen. Mindkét csapat támadáshatékonysága elérte a 70%-ot. David Davis a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezt a találkozót az 5+1-es védekezés gyakorlásának szentelték. Kilvinger Bálint a tizenhárom elszórt labda ellenére is elégedett volt fiaival, akik több mint harminc gólt szereztek a Veszprém Arénában.

A Veszprémi KKFT koronavírus fertőzés miatt nem tudott pályára lépni a Tatabánya és a Dabas ellen.

 

Hosszú idő után elmozdult a kieső helyről a Dabas. Tomori Győző együttese a Pest-megyei rangadón már az első félidőben kilenc gólos előnyt épített fel a Cegléd ellen, amiből hetet megőrzött a lefújásig. Csoknyai István eddig kiváló munkát végez Budakalászon. A tíz gólt szerző Ivan Perisic vezérletével az Egert is legyőzték, így már négy mérkőzés óta legyőzhetetlenek.

Eredmények

Budakalász – Eger 36-28

Szeged – Orosháza 37-21

Gyöngyös-Csurgó 26-27

Telekom Veszprém-Komló 40-31

Balatonfüred-Szeged 26-35

Orosháza-Eger 21-24

Dabas-Cegléd 31-24

A hét legeredményesebb játékosai

  1. Mario Sostaric (Szeged) 14gól
  2. Bodó Richárd (Szeged) 11gól
  3. Jonas Kallman (Szeged) 11gól

A hét legjobb kapusai

  1. Mirko Alilovic (Szeged) 56%
  2. Balogh Tibor (Eger) 42%
  3. Merkovszki Pál (Gyöngyös) 41%

Fotók: Gyöngyös facebook oldal, Telekom Veszprém facebook oldal, Budakalász facebook oldal Faragó Imre és a Csak előre Egyesület, eredmények.com

 

 

Megosztás