Egy iskolai testnevelésóra. Erre emlékeztetett leginkább a ma 16:00-kor kezdődött Kisvárda-FTC RailCargo-Hungária mérkőzés. Egy hangulattalan, már-már unalmas meccs volt ez, ahol a hazai csapat egy-egy szép megmozdulása nem volt elég arra, hogy a még mindig erősen alapjáraton játszó Fradit megszorongassák. 

A mérkőzésen ugyan a hazai csapat szerzett vezetést, de hamar egyenlítettek a zöld-fehérek, és Klujber Katrin első góljával már 2:3-ra ők vezettek. Innentől pedig a vendégek bedarálták a kisvárdai csapatot.  Negyed óra után már 4 volt közte, a nagyszünetben 5.
Egyedüli reménysugár talán Pásztor Bettina volt a hazai oldalon, aki a meccs végére egy elég jónak számító 31%-os védési mutatóval zárt, 26 lövésből 8-at tudott megfogni. Emlékezetes volt például, amikor Emily Bölk átlövését nem kiütötte, vagy beleérve védte, hanem nemes egyszerűséggel elkapta a labdát, mint egy lufit.
A második félidő úgy folytatódott ahogy az első abbamaradt. A Fradi tovább növelte az eredményt, egy hazai gólra általában két vendég találat jött válaszul, ami a 45. percre 20:26-os eredményre vezetett. A KKC mestere, Bakó Botond mindent megpróbált, gyakran belenyúlt a csapatába cserékkel, de mindezek ellenére is tisztán látszott a két csapat közötti nyers erőkülönbség.
A „közte 10” az 55. percben jött meg, stílusosan Háfra Noémi negyedik találatával. A fiatal átlövő mintha javuló formát mutatna. 

A mérkőzés végére 12 lett a különbség, 26:38-ra győzőtt az esélyesebb Ferencváros.

Ami a jelenlegi, nehéz helyzetben lévő Ferencvárost illetti, még mindig nem idézi önmagát a csapat. A játékosok lassúak voltak, nem tudták felpörgetni magukat. Ez abban is látszott, hogy a zárt kapuk miatt, rendre behalatszott Elek Gábor kiabálása a saját lányai felé.

Ez a meccs jó volt arra, hogy a csapat elinuljon a múlt hétvégén elért gödör aljáról, és megkezdje saját maga újra építését. Nem lesz egyszerű, pláne annak tudatában, hogy szombaton délután 2-kor ismét pályára kell lépni a Bietigheim ellen, ezúttal idegenben.

A meccs legeredményebbje Angela Malestein és Emily Bölk 7-7 találattal.
A legjobb százalékkal védő kapus Janurik Kinga 35%-al.

Folytatás a továbbiakban:
KKC:  14-én játszott volna a csapat az MTK otthonában, de az a mérkőzés halasztásra került, így legközelebb az MKSZ oldala alapján Motherson Mosonmagyaróvári KC vendége lesz 22-én. Ha addig bekerül a naptárba egy-két korábban halasztott meccs, ez nyílván változhat.

Fradi: A Fradi esetében viszont biztos (hacsak nem találnak valahol corona-pozitívat), hogy szombaton Németországba utazik a csapat, a Bietigheim elleni BL mérkőzésre.
Bajnoki meccsük a tervek szerint legközelebb nov. 18.-án lesz, amikor ismét ellátogatnak az Érd Arénába, ezúttal vendégként. Érd-FTC meccs lesz jövő hét szerád 18:00 órakor.

 

Kép: kisvardakezi.hu

Megosztás