Parádés hangulatot varázsoltak a szurkolók a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban az olimpiai selejtezőtorna első napján a Magyarország – Tunézia meccsre.

Bár az első támadásunkat Szita rossz lövése zárta, Sipos a padról azonal megérkezett a selejtezőtornára egy szerzett labdával és egy lerohanásgóllal. Átlövőink nem érezték a távolságot, Szita és Ancsin is rontott lövéssel kezdett, ám a tunéziai támadások sem zárultak góllal. Az első kétperc a hatodik perc végén érkezett az észak-afrikaiknál. Emberelőnyünket jól használtuk ki, Bóka és Lékai góljával már 5:2-re vezetett a hazai csapat.

Újabb kiállítást kaptunk, amelyet Tunézia ki is használt, előbb Aidi, majd Rzig talált be, és bár közben Szita is megszerezte első találatát, némileg csökkent a különbség a két csapat közt. Olyannyira, hogy a meccs ezután egál körül billegett, 8:8, 9:9 is állt az eredményjelzőn, a csapatok pedig felváltva lőtték a gólokat. Ekkor azonban a magyar csapat ritmust váltott, kreatív, széles támadójátékkal és stabil védekezéssel újra három, majd négy-gólos előnyt alakítottak ki. Ezután érkezett is a tunéziai időkérés Patrick Cazal-tól, ami azonban nem segített, mivel az észak-afrikaiak támadójátéka teljesen megállt, Mikler védései és az egyre inkább összeálló magyar védőfal ellen percekig gólképtelenek voltak. A félidő utolsó szakaszában a magyar csapat tovább növelte előnyét, régi fényében tündökölt a Bodó-Bánhidi páros, aminek köszönhetően 17:10-es előnnyel mentünk a szünetre.

Győztünk! Fotó: Cserfalvi Károly

A második félidő első 10 perce nem a mi szánk íze szerint alakult. Tunézia ezidő alatt majdnem annyi gólt lőtt, mint az egész első játékrészben, és bár a mi támadójátékunk is eredményes volt, kimaradt hétméteresünk és előnyünk is öt gólra zsugorodott. A tunéziaiak játékába új lendületet hozott a 28-as mezben játszó Bacha, egészen addig, amíg piros lappal ki nem állították a Lékai elleni arcot találó ütésért.  Hogy a piros lappal járó emberelőny miatt, vagy csak kellett 10 perc a szünet után, de a magyar válogatott ekkor felébredt, megrázta magát és cseréinek köszönhetően újra növelni tudta a két csapat közti különbséget. Bodó és Bartucz egyaránt remekül szálltak be a kispadról és végre Ancsinnak is jutott sikerélmény. Aggodalomra adhatott okot, hogy egy sikeres védekezés végén Sipos Adrián tántorogva hagyta el a pályát. Az eredmény azonban egyre inkább megnyugtató volt, hiszen stabilan 7-8 góllal vezettünk, sőt Hanusz lerohanásgólja után jöhetett a matekóra és a rászámolás.

A találkozó vége már izgalommentesen alakult, a csapatok láthatóan nem törték sem magukat, sem a másikat. Végül 33:24-es sikerrel kezdtük a selejtezőtornát. A második félidei védekezésünkkel nem lehetünk elégedettek, ám összességében simán hoztuk a nyitómeccset és készülhetünk a két sorsdöntő csatára.

Megosztás