Szerdán rendezték meg a Győri ETO-MTK női NB1-es találkozót. A címvédő az előző fordulóban óriási meglepetésre vereséget szenvedett a Mosonmagyaróvár ellen, ezért fontos volt a Rába-parti gárdának a győzelem.  Remekül kezdtek a hazaiak, akik a 8. percben 6:2-re elléptek Kari Brattset Dale vezetésével, aki négyszer is betalált az ellenfél hálójába.

Vágó Attilának így hamar időt kellet kérni, hogy a beálló körüli védekezése javuljon a fővárosi gárdának. Az időkérés után nemcsak ezen, de a kapusteljesítményen is javított valamelyest a Győr: Győri Barbara szép és fontos védéseket mutatott be. Viszont a vendégek nem tudtak faragni a gólkülönbségükből a kissé pontatlan támadójátékuknak köszönhetően. A győrieknél pedig beindult a gólgyártás: Schatzl, Broch, Haugsted és De Paula is megszerezték első találatukat. Ulrik Kirkely időt is kért, hogy megmaradjon a gyors, dinamikus győri támadójáték.

A Rába-parti zöld-fehérek a 25. percben már 15:7-re vezettek, ami nem csak a kiváló támadójátékuknak, hanem a feljavuló kapusteljesítményüknek is köszönhető volt. Rinka Duijndam elég szépen belejött, simán védte az átlövéseket. A jó védekezésnek köszönthetően a hazaiak nem hagyták ziccerig jutni a vendégeket. A védekezése is romlott Vágó Attila tanítványainak, beállóból és szélről is könnyű gólokat kaptak. A Győr az első félidő hajrájában a legtöbb gólt szélről szerezte, főleg Schatzl volt eredményes, de betalált a nyári szerzemény Emilie Hövden is.

Győri Audi ETO

Az első félidő utolsó perceiben a kapusoké volt a főszerep, a remekelő Duijndam mellett a túloldalon Győri is jó teljesítményt nyújtott. A hazaiak meggyőző játékkal, tízgólos előnnyel (19:9) mentek szünetre.

A második félidő elején nem tudott jobban ellépni a Győr, mert a vendégek támadójátéka feljavult. Szép átlövésgólokat szereztek, viszont Ulrik Kirkely tanítványai folytatták kegyetlen támadójátékukat. Főleg szélről szereztek könnyű találatokat Hovden és Farkas Eszter révén. De Blohm is szépen megvillant középen, rövid időn belül két gólt is szerezett. Duijndam védéseivel nem hagyta közelebb jönni a budapesti alakulatot, sőt Oftedal is megszerezte első gólját, így már 13 volt közte (29:16).

Vágó Attila emiatt kénytelen volt a második időkérését is elhasználni.  Az időkérés utána Nze Minko villant rövid időn belül: szép gólt lőtt és egy remek gólpasszt is kiosztott Blohmnak, aki ezzel megszerezte harmadik gólját. Az MTK nagy gólokkal igyekezte tartani a lépést, de Gros góllövő kedve sem szállt el, illetve Győri-Lukács Viktória is gólt szerzett hosszú idő után, a szlovén átlövő óriási gólpasszának segítségével. A kék-fehérek Fekete remek szélsőgóljával és Szabó hetestalálatával még tartották valamelyest a 14 gólos különbséget, viszont a Győr mai két legnagyobb erősségével, a szélső és a beálló találatokkal tovább növelte a különbséget.

A végén Fekete és Mészáros-Mihály még kozmetikázott az eredményen, de a Győr így is nagyon simán nyert 38:24-re.

Képek: Győri Audi ETO

Megosztás