Ferencváros – Rapid Bukarest mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligája “B” csoportjának 4. fordulójában Érden. A román csapat eddig mindösszesen egy győzelmet könyvelhet el (a lengyel Lubin győzték le hazai környezetben 26-25-re), két vereség mellett (Esbjerg illetve Ikast). Továbbá szerdán, hazája bajnokságban is vesztesen hagyta el a pályát a Dunarea Bralia ellen. A fővárosi zöld-fehérek három vereséggel kezdték az idei BL szezont, alulmaradtak Érden a Metz ellen, valamint idegenben a Vipers és a Krim otthonában is. Mindkét csapatnál akadtak hiányzók. A Fradi oldalán, a múlt hétvégén súlyos térd sérülést szenvedő Szöllősi-Zácsik Szandrát kénytelen hosszabb időre nélkülözni a klub, továbbá kimaradt a keretből Bordás Réka és Janurik Kinga is (az ő sérülését még nem erősítette meg a klub) Vendég oldalon nem volt a mai meccs keretben Polman és Buceschi sem.

A mérkőzésre kb 160 vendég szurkoló kísérte el a Rapid csapatát, akik már a bemelegítésnél hallatták a hangjukat. A hazai ultrák is szép számmal megjelentek a kapu mögött, jelezvén : továbbra is kitartanak a csapat mellett. Így a pályán és a lelátón hangban is megmérkőztek a csapatok. Nem kétséges, pokoli hangulat várta a csapatokat.

A mérkőzést a Fradi kezdte a Bíró-Márton-Bölk-Lekics-Kisfaludy-Klujber-Malestein támadó sorral. Lekics góljával meg is szerezte a vezetést az FTC, majd jó védekezések után Bölk és Klujber góljaival 3-0-val a hazai együttes. Érkezett is az időkérés a Rapid oldalán. Rendkívül küzdelmes negyed óra után az eredményjelzőn 8-5 állt. A félidő hátralévő perceiben is a küzdelemé volt a főszerep. A bukarestiek játékába több hiba is csúszott, míg a Fradi az előző találkozókhoz képest rendezni tudta a védekezését és támadásban is gyorsabb, kombinatívabb játékot tudott bemutatni. 14-10-es ferencvárosi vezetéssel mehettek a játékosok a szünetre.

A második félidő első perce egyből egy Bíró védéssel, majd az ellentámadásból egy Bölk góllal kezdődött. Az 5. percben egy büntető erejéig Mészáros Virág is lehetőséget kapott a kapuban és ha már ott volt, védte is Korsós büntetőjét. A küzdelem (és ez most szó szerint értendő) az első 15 percben sem hagyott alább. A Fradi nem tudott meglépni ellenfelétől, Martin Albertsen 2. időkérésekor továbbra is 4 gól volt a két csapat közti különbség (20-16). A 19. percre a Rapid egészen két gólra tudott felzárkózni a Ferencváros akadozó támadójátéka okán (21-20). Fáradni látszott mindkét csapat, a padról sem igazán jött átütőerő egyik oldalon sem. A vendég csapat begyújtotta a rakétákat az utolsó 8 percre és egyenlíteni is tudott (22-22), így a hazai mester kénytelen volt kikérni utolsó idejét. Az utolsó 5 percre sem csökkentek az izgalmak, gól – gólt követett a pályán, a lelátón pedig mindkét szurkolótábor kitett magáért. A 28. percben kikérte utolsó idejét David Ginesta Montes is. Az utolsó percre 24-24-es állással indultak neki a csapatok. Bíró védése után a győzelemért támadhatott a Ferencváros, de Klujber lövése a blokkról fölé pattant. A döntetlennek igazán a román csapat örülhetett… A mérkőzés végeredménye 24-24 lett.

A mérkőzés legeredményesebb góllövői: Lekics 6, illetve Bölk és Klujber 5-5 góllal, míg a másik oldalon Korsós Dorina 6 találatot jegyzett.

Nem vitás, hogy a Fradinál gyökeres változások történtek a múlt heti Ljubjana mérkőzés óta, ez főleg az első félidőben mutatkozott meg igazán, de a gyakorlatilag „egysoros” Ferencváros a második félidőre elfáradt és kiengedte kezéből a győzelmet.

Korsós Dorina :

“Ez egy győzelemmel felérő döntetlen volt számunkra.”

Böde-Bíró Blanka :

“Nagyon csalódottak vagyunk, nem igazán tudok mit mondani…”

A következő fordulóban a Ferencváros a Dán Esbjerg otthonába látogat, míg a Rapid a Metz vendége lesz Franciaországban.

Megosztás