Szombaton a Sola hazai pályán megverte a Malaga csapatát. Ezzel eldőlt, hogy ha a Mosonmagyaróvár pontot szerez Romániában, akkor továbbjut a csoportból.

A mérkőzés elején a kapusoké volt a főszerep. 10 perc után 1-1 volt az állás, a hazai kapus hét, Szemerey Zsófi hat védést mutatott be ezalatt. Pásztor Noémi talált be először a vendég játékosok közül, majd kiállítása miatt Faragó Luca érkezett, aki ezt kihasználta és azonnal gólt lőtt. Tóth Eszter kapufája után a román csapat lőtt lerohanás gólt, majd Tóth Eszter egyenlített. Szemerey védése után Ivancok góljával először vezetett az MKC. Schatzl Natalie gólja után hosszú gólcsend következett. Mindkét oldalon rengeteg hiba volt támadásban, illetve a lövések sem voltak pontosak. Szemerey Zsófi egymás után két hétméterest is hárított, de ezt sem sikerült kihasználni, így a félidőben 10-10 volt az állás.

Az első játékrészben rengeteg kiállítás született: hazaiak négy, a vendég hat alkalommal kerültek emberhátrányba. Ivancok 2 db 2 percet szedett össze, így neki vigyáznia kellett, hogy ne kapjon piros lapot. A magyar együttes támadásban nem tudott jó helyzeteket kialakítani, így rengeteg olyan lövés volt, amelyet könnyen tudott védeni a bolgár kapus.

Szemerey Zsófi 11, míg Dzhukeva 12 védést mutatott be az első 30 percben. Az első játékrészben hat vendég játékos talált be:  Tóth Eszter és Ivancok 2-2 gólt lőtt akcióból, Tóth Eszter ezenkívül két büntetőt is értékesített.

Varga Emília először talált be EL-meccsen, majd Szemerey védése után Tóth Gabriella szerzett gyors gólt. A vendég együttes növelte a tempót, több alkalommal is lerohanás végén találtak be. Stranigg Zsófia első  góljával először vezetett négy góllal a Mosonmagyaróvár (12-16). Továbbra is magabiztosan játszott az MKC, Tóth Gabriella 10 perc alatt három gólt lőtt (13-19). Varga Emília kiállítása után Ivancok érkezett támadásban, aki azonnal betalált.

45 perc után 15-21 volt az állás, a második félidő első felében Szemerey továbbra is remekül védett, támadásban pedig könnyedén sikerült kialakítani a helyzeteket és a lövések is pontosak voltak, 15 perc alatt 11 alkalommal találtak be Gyurka János játékosai. Ekkor azt gondolhattuk, hogy nem kell tovább izgulni a továbbjutás miatt. Viszont előbb Straniggot, majd Tóth Gabriellát állították, így kettős emberhátrányba került az MKC. Tóth Gabi piros lapot is kapott, hiszen 2+2 percre állították ki és korábban már volt egy kiállítása. Az 55. percben egy gólra zárkózott a román együttes. Pásztor Noémi negyedik gólja törte meg a 11 perces vendég gólcsendet, majd Szemerey védett. A Mosonmagyaróvár 22-20-ra nyert, ezzel második helyen végzett a csoportban és továbbjutott a negyeddöntőbe.

Szemerey Zsófi 18 védést mutatott be (50%). Tóth Eszter és Pásztor Noémi 4-4, míg Ivancok és Tóth Gabriella 3-3 alkalommal talált be.

Az MKC a negyeddöntőben a román Bistrita ellen fog játszani. Az EL-negyeddöntő első mérkőzéseit március 16-17-én , a visszavágókat március 23-24-én rendezik meg.

A Mosonmagyaróvárra a következő hetekben nagyon fontos és nehéz meccsek várnak. A jövő héten a Ferencvárost fogadják bajnoki mérkőzésen, majd a válogatott szünet után rendezik meg a Magyar Kupa négyes döntőjét, ahol az elődöntőben újra a Ferencváros ellen játszanak, majd vasárnap a Debrecen vagy a Győr lesz az ellenfél. A rákövetkező héten pedig Bistrita ellen jön a negyeddöntő első mérkőzése.

Forrás: EHF European League Facebook-oldala

Mosonmagyaróvári Kézilabda Club Facebook oldala

4926 megtekintés.

Megosztás