Győzelemmel zárult Golovin Vlagyimir első mérkőzése a női kézilabda válogatott kispadján, miután a mieink 34-24-es győzelmet arattak a Portugália ellen.

Remekül indította az első játékrészt a Lukács – Háfra – Klujber – Bordás – Vámos – Márton támadó felállás, hiszen már az első támadás után emberelőnybe került a magyar válogatott, majd a hétméterest Klujber Katrin magabiztosan értékesítette. A folytatásban sem lassított Golovin Vlagyimir együttese, öt és fél perc játék után már 4-1-re vezetett, majd nem sokkal később érkezett az első portugál időkérés, ami valamelyest stabilizálni tudta a vendégek játékát. Negyedóra játék után 10-7 állt az eredményjelzőn; támadások sebességével nem volt gondja a magyar csapatnak, de a védekezésben többször óriási lyukak tátongtak, amit az ellenfél beállója néhányszor ki is használt. Húsz perc elteltével 13-10-re vezetettek a mieink, ekkor már pályán volt Kácsor Gréta, Tóvizi Petra és Tóth Eszter is, valamint a magyar időkérés után Kovács Anett és Schatzl Nadine is játékra jelentkezett. A félidő hajrájára sem fáradt el a Portugál gárda, sőt olykor-olykor elég tetszetős megoldásokat választottak a játékosaik, mondhatni élvezték a játékot, így a szünetre 17-15-ös eredménnyel vonulhattak a felek.

A fordulást követően ugyan az a csapat maradt a pályán, aki az első játékrészt is elkezdte, de a támadásaink kiszámíthatóak voltak, ha pedig lövésre szántuk el magunkat, akkor azt rendre blokkolták az ellenfél védői. A 34. percre sikerült kiegyenlítenie a Portugál válogatottnak, de Lukács Viktória gyors góljainak köszönhetően új lendületet kaptak a mieink és gyorsan háromra növelték a magyar előnyt 20-17-nél. A folytatásban tovább tartott a lendület, oly annyira, hogy Bíró Blanka hálója csupán kétszer rezzent meg az 50. percig. A ferencvárosi hálóőr fantasztikus védéseket mutatott be, de a védekezés is egészen összeállt előtte, ekkor már 10 gól volt a különbség a két válogatott között. A mérkőzés hajrájára pedig Planéta Szimonetta is játéklehetőséghez jutott, amit egyből góllal hálált meg.

Egy szorosabb első félidőt követően, magabiztosabb második játékrészt produkált a magyar válogatott, ami elég volt egy nagyobb arányú győzelemhez.

Végeredmény: Magyarország – Portugália 34:24  (17:15)

Megosztás