Site icon Handballexpert

Küzdős meccsen kapott ki a magyar válogatott

Második felkészülési mérkőzésén lépett pályára a magyar válogatott az december 3-án induló Európa-Bajnokság előtt. A játékosokra elég nagy tét nehezedett, hiszen a közeledő keretszűkítés miatt, ez az utolsó lehetőség, hogy beverekedjék magukat a kezdő EB-keretbe(Az EB alatt egyébként 6-szor lehet majd cserélni).

A vezetést már az első támadásból megszereztük, Szöllősi-Zácsik átlövése után, de itt hamar egyenlítettek is a svédek, majd a harmadik perc végén, a vezetést is átvették. Az ötödik percre előbb Klujber majd Kácsor is kihagyott 1-1 büntetőt.
Sajnos az első 10 perc kifejezetten rosszul alakult a csapat számára, érezhető volt, hogy a svédek „bosszút” akarnak állni a tegnapi vereségért. A kilencedik percben jött is a magyar időkérés, Danyi próbálta rendbe rakni a védekezést, Elek inkább nyugatta a csapatot, ami kellet is, hiszen 6:2-re vezettek ekkor a svédek.

Jót is tett az időkérés, hiszen 1 perc alatt lefaragott 3 gól a hátrányból a csapat, Faluvégi-Márton-Lakatos gólok eredményeképpen, 6:5 az állás.

Sajnos a következő percek se alakultak túl jól, negyed óra játék után 9:6-re vezettek a skandinávok, de legalább Tóth Eszter értékesíteni tudta a saját büntetőjét, így 3-ból 1 sikerült eddig.

A védekezésben is sémát váltott a csapat, Klujber Katrin kijött zavaróba, ami láthatóan meg is zavarta kicsit a kék mezeseket, tanácstalan támadásuknak egy svéd időkérés vetett ideiglenesen véget.

A védekezés nagyjából helyre állt, a támadásokkal azonban továbbra is voltak gondok, 20 perc után mindössze 7 gól állt a csapat neve mellett.
A meccs legszebb gólját a 28. percben hozta össze Klujber Katrin és Faluvégi Dorottya egy középről szélre kiadott kínai után. 11:10 oda.
Az egyenlítés sajnos nem azonban nem jött össze az első félidő végéig sem, azonban jó hír, hogy Klujber az utolsó 10 percben ihletett formában játszott, 4 igazi „klujberes” bombagólt is bepakolt a svédeknek.
A félidei állás: 12:11.

A második félidő se kezdődött jól ,egy gyors svéd gól érkezett, így megint ellépet 2 góllal a hazai csapat, sőt a 35. percre már 4 góllal mentek, 16:12 volt ekkor az eredményjelző-táblán.

Közeledve a 40. perchez megrázta magát a magyar csapat, egy perc alatt szerzett 2 gólt is, egy Kácsor átlövés és egy Schatzl gól követte egymást.

40 perc játék után: 19:15.
A második félidő első negyed órája után a támadójáték továbbra is szenvedős volt, viszont az első félidei jó védekezés is leromlott a másodikra. 13 perc alatt kaptunk 9 gólt, ami nem túl megnyugatató.
Sajnos bármit próbált a csapat, játszhattunk bármilyen felállásban, sose tudtunk felzárkózni a svédekre, végig futottunk az eredmény után.
Közeledve az utolsó 10 perchez már 7 gólos hátrányba voltunk, megint kérünk egy időt, ezt most Elek Gábor tartotta, Danyi csak nyugtatni próbált, most nem mondott semmi a védekezésre.

Bal átlövő poszton komoly gondok voltak egész mérkőzésen, se Kácsornak se Háfra Noéminek nem ment ma jól a játék.
Az eredmény alakulása azonban mindennél aggasztóbb volt, a 25. percben már kilenccel is vezettek, Klujber és a második féidőben Lakatos kivételével senki nem tudott nagyot alkotni támadásban.

Az biztos, hogy december 4-ig, a magyar csapat első EB meccséig van hová fejlődni a csapatnak, mint támadásban, mind védekezésben össze kell rázni a lányokat.
Svédország-Magyarország: 31:25

Megosztás
Exit mobile version