Lezárult az Európa-bajnokság középdöntője, pénteken az 5. helyért láthatjuk a magyar-válogatottat, majd következnek az elődöntők.

A középdöntő utolsó fordulójában olyan eredmény született az Ausztria-Izland mérkőzésen, amely egyik együttes számára sem volt megfelelő. A torna meglepetéscsapatának győzelemre lett volna szüksége története legnagyobb sikeréhez, az elődöntőbe jutáshoz, míg az északiaknak nagyobb arányú siker az olimpiai selejtezőhöz. Erre azért meg volt az esélye az izlandiaknak, a horvátok elleni győzelem után az osztrákok ellen is domináltak az első félidőben. A félidő hajrájában remekül használtak ki egy emberelőnyt, Gudjonsson egymás után három gólt is szerzett, ezzel már hat gólosra nőtt az izlandi vezetés.

A folytatásban az osztrákok rövid idő alatt egyenlítettek, Möstl ezúttal is remekelt a kapuban, 44%-os teljesítménnyel zárta a találkozót, meg is választották a mérkőzés legjobbjának. Az izlandiak annyira megzavarodtak, hogy  középkezdést sem tudták szabályosan elvégezni.  Izgalmasan alakultak az utolsó percek, öt perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás, az utolsó támadásoknál Izland jobban koncentrált és két góllal nyert, de nem örülhetett felhőtlenül.

Ausztria – Izland 24-26

Ld: Wagner (7) ill. Gudjonnson (8)

Németország így már biztos elődöntősként lépett pályára Horvátország ellen. A házigazda pénteken a torna legnagyobb esélyese Dánia ellen játszik. A horvátoknak már nem volt esélye elmozdulni a csoport utolsó helyéről, az előzmények ismeretében azonban szoros, jó iramú első félidőt játszottak a csapatok.

Egygólos német vezetésről indult a második felvonás, de hamar megfordult az állás, amit már Gislason tanítványai nem tudtak maguk javukra visszabillenteni. 19-19-nél a horvátok sorozatban hat gólt szereztek. Elképesztő teljesítményt nyújtott a kapuban Dominik Kuzmanovic, a horvát keret legfiatalabbja hatalmas bravúrokat mutatott be, emellett több gólt érő indítás is fűződik a nevéhez. A horvátok szépen kezdték az Európa-bajnokságot a spanyolok kiütésével, és a zárás is jól sikerült, de így is csak a 11. helyen végeztek.

Németország – Horvátország 24-30

Ld: Heymann (4) Golla (4) ill. Karacic (6)

fotó: EHF EURO

7248 megtekintés.

Megosztás