Közel öt órás autóbusz ide, vagy oda a Debrecen az utolsó pillanatig helytállt a Győr ellen.

Az előző két kiírás ezüstérmesei kezdték a négyes döntő szombati napját, ahol az abszolút favorit Győr számított esélyesnek, de Szilágyi Zoltán és csapata mindenképp megszerette volna nehezíteni a Rába-partiak dolgát.

Horror jelenettel indult az összecsapás, amikor Catherine Gabriel valósággal letarolta a kapuból kijövet csapattársát Mariana Costát, a szélsőt hordágyon szállították el a játéktérről.

A kényszer szünetet követően Vámos Petra talált be, amivel megszerezte az elődöntő első találatát, majd a folytatásban is a debreceniek akarata érvényesült, a győriek csupán a 7. percben találtak be először ekkor Estelle Nze Minko volt eredményes (1-3).
A 10. percre már zárkóztak a zöld-fehérek, köszönhetően Planéta Szimonetta két perces kiállításának, ez idő alatt Ana Gros volt a vezére az ETO-nak (4-5).

Közel negyedóra játékot követően 7-7-nél utolérte ellenfelét a Győr, majd másodpercekkel később már a vezetés is náluk volt, amikor Linn Blohm volt eredményes. Ezt követően egyből érkezett is Szilágyi Zoltán időkérése, ami után Bordás Réka volt eredményes.

A játékrész második felére háromgólos előnyt alakított ki Ambros Martin csapata, amire a DVSC 7-6-os felállással reagált, amivel stabilizálni tudta a különbséget, majd a hajrára két gólra tudott zárkózni 14-12-nél.
Ambros Martin is magához hívta az övéit, de a szünetre az előnyét nem tudta növelni az együttese, így 16-14-es eredménnyel vonulhattak félidőre a felek Faluvégi Dorottya utolsó másodperces gólját követően.

Stine Oftedal volt eredményes a fordulást követően, majd több lehetősége is volt a Debrecennek arra, hogy egyre csökkentse hátrányát, azonban sem Planéta Szimonetta, sem Bordás Réka nem tudta kihasználni az adódó lehetőséget, így a Győr tovább tartotta a háromgólos előnyét (21-18).

Majd megrázta magát a Loki, de ez sem volt elég Szilágyi Zoltánék számára, mert pillanatok alatt duplázott Győri-Lukács Viktória, amivel 23-20-ra lépett el újra az ETO.

Az utolsó negyedórába 24-20-as eredménnyel léptek bele a csapatok, ekkor érkezett is a debreceni időkérés és a 7-6 elleni játék, amivel lőtávolon belülre közeledett a hajdúsági együttes (26-24). Ez az eredmény bebetonozódni látszódott, hiszen a hajrára is ezzel az állással fordultunk. Mindkét hálóőr remekül védett Gabriel az első játékrészben, míg Sandra Toft inkább a második harminc percben remekelt. Még Csernyánszki Liliána góljával egyre közeledett a Debrecen, majd Linn Blohm válaszolt, amivel 27-25-re módosult az állás. Ekkor már úgy tűnt meg van a döntő a győrieknek, de jött Vámos Petra és találata, így az utolsó pillanatokban még izgulniuk kellett.

Negyven másodperccel a vége előtt Ambros Martin kért időt 27-26-os állásnál, azonban gól nem született csapata támadásából, ekkor még volt bő tizenöt másodperce a Lokinak, hogy egyenlítsen, de a csoda nem jött össze az arany mezeseknek.

Gyönyörű mód helytállt a DVSC és az utolsó pillanatig ott volt ellenfele nyakában, azonban a győriek végig vezetve, nyugodt játékkal arattak győzelmet.

Végeredmény: Győri Audi ETO KC – DVSC Schaeffler : 27-26 (16-14)

Linn Blohm hét találatig jutott, míg a debrecenieknél Planéta Szimonetta hatszor volt eredményes.

fotó: Nász Nikolett

Megosztás