A Bundesligában ma tartották a Nordderbit, vagyis a Kiel a Flensburggal csapott össze.

A THW Kiel legutóbb súlyos vereségbe szaladt bele a Wetzlar ellen, a Flensburg sincs csúcsformában. Mindkét csapat sérülésekkel bajlódik. Sagosen és Landin a Kiel oldalán, Gøran Søgard Johannessen a másik oldalon volt hosszabb ideig sérült. Landin térdét három és fél héttel ezelőtt műtötték, ez volt az első meccse, és ha már ott volt, eldöntötte a találkozót.

Az első 15 perc kiegyensúlyozott játéka után a Kiel egyre inkább növelni tudta az előnyét, és ezért szinte csak egyetlen ember volt felelős, méghozzá a világ legjobb játékosának megválasztott dán világklasszis kapus, Niklas Landin. Emberfeletti formában védett már az első félidőben, teljesen elbizonytalanította a vendégeket. Ennek ellenére csak két gólos előnyre tudott szert tenni Jicha csapata az első 30 perc után. 12-10.

A második félidőt a Kiel fantasztikusan kezdte, könnyű gólokat lőttek, amit persze minden esetben Landin-parédé előzött meg. Hamar hét gólra duzzadt a hazai előnye, és ezt sokáig tartani tudták, a 47. percben 23-16 volt az eredmény. Landin ekkor még mindig 50%-os védési mutatóval rendelkezett, félelmetes formában védett, mindezt pár héttel a térdoperációt követően.

Meglepetés már nem született a maradék játékrészben, a Kiel magabiztosan győztel le a derbin a Flensburg csapatát. Landin pedig megmutatta, miért választották meg a világ legjobbjának. Jicha és a Kiel is fellélegezhet kicsit, míg a vendégeknek nagyon javulnia kell, ha elől szeretnének végezni a világ legjobb bajnokságában.

A végeredmény: 29-21.

 

 

Megosztás