A tabella harmadik helyén álló Mosonmagyaróvár telt ház előtt fogadta a bajnoki éllovas Ferencváros csapatát, a hazai NB I csütörtöki játéknapján. Ősszel a két csapat népligeti mérkőzésén, a hazai alakulat nagy csata után három góllal tudott nyerni (30-27). Különösen pikáns összecsapásnak ígérkezett a találkozó, ugyanis az MKC saját otthonában nem engedett pontot szerezni a közvetlen rivális Debrecennek (30-23), illetve hatalmas meglepetésre a bajnoki címvédő ETO-t is le tudta győzni (33-30). A vendég Fradi a mérkőzésig pedig az egyetlen veretlen csapat volt a jelenleg futó bajnokságban.
A hazai oldalon minden játékosára számíthatott Gyurka János vezetőedző, míg a vendég oldalon továbbra sem állhatott Allan Heine rendelkezésére játékban a kézsérülésből gyógyuló Andrea Lekics.

Az első félidő egyből két Szemerey védéssel indult, majd Tomori két perce után rögtön emberelőnybe kerültek a hazaiak. Megszerezték a vezetést is, de gyors gólváltások után a hatodik percben már a Fradi vezetett kettővel (2-4). Tomori viszonylag hamar, már a tizedik percben megkapta második kiállítását, de a Móvár nem tudott faragni a hátrányból (6-9), így Gyurka János magához is rendelte csapatát. A tizenhetedik percben Bölk is két percet kapott, ezt az emberelőnyt pedig már ki tudták használni Tóthék és két gólra zárkóztak (9-11). Továbbra sem találta a játékát támadásban az MKC, nyílni látszott az olló, zsinórban három gólt is lőtt a Ferencváros (9-14). Az utolsó öt percre fordulva a kiválóan védő Szemereynek köszönhetően a különbség már nem változott.

A félidőben: 12-16

A második játékrész is mosonmagyaróvári góllal indult és ismét gyors gólváltás követte. Folytatódott a két kapus párbaja is, mindkét oldalon érkeztek a fontos védések. Ha már jó teljesítmények, Bölk az első félidőben mutatott remek átlövőjátékát tudta folytatni, ettől függetlenül magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak és kettő gólra zárkóztak a harmincnyolcadik percre (17-19). Felállt fal ellen továbbra sem boldogult ellenfelével az MKC, a fővárosiak hamar visszaépítették a négy gólos különbséget (19-23). A félidő közepén állandósulni látszott a négy gólos különbség. A Fradi oldalán viszont Tomori és Bölk után Cvijic is megkapta második két perces kiállítását, nehéz helyzetbe hozva ezzel védekezésben csapatát. Támadásban viszont továbbra is jóval eredményesebbek tudtak maradni a fővárosiak, köszönhetően Simon és Cvijic góljainak. Az ötvennegyedik percben Szemerey újabb szélső védése után, a Móvár megindított egy utolsó hajrát és zárkózott is újra három gólra (24-27). Gyors gólváltás után következhetett az utolsó három perc, előbb Bíró hetest védett, majd Tomori jó védekezése után Dragana Cvijic hatodik góljával ismét négyre nőtt a különbség. A hátralévő időben a Fradi jól gazdálkodott az előnyével és az őszi mérkőzéssel azonos eredménnyel tudott győzni a bajnokság szempontjából is kulcsfontosságú összecsapáson.

Végeredmény: 27-30

Legjobb gólszerzők: Tóth Eszter és Lancz Barbora 6-6, illetve Simon Petra 9, Bölk pedig 8 gólt szerzett.

A mérkőzés után a csapatok, nagyjából egy hónapon át nem játszanak bajnokit. A válogatott EHF Euro Cup mérkőzések után március közepén lép legközelebb pályára a két a csapat.

A forduló mai másik mérkőzésén: MTK Budapest – Győri Audi ETO KC 31-36

Kiemelt kép : Fradi.hu

11471 megtekintés.

Megosztás