Site icon Handballexpert

Lois Abbingh: A szeptemberi Final Four a létező legrosszabb megoldás

A holland klasszis a Rostov hivatalos Facebook-oldalának nyilatkozott.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az EHF júniusban tervezi újraindítani a sorozatait, a Final Fourokat pedig a korábban kijelölt alternatív időpontokban rendezik meg, a hölgyek esetében ez szeptember első hétvégéje. A szervezet bejelentése hatalmas indulatokat váltott ki a szurkolók körében, úgy tűnik azonban, hogy a játékosok sem elégedettek a döntésekkel, Lois Abbingh például a Rostov hivatalos Facebook-portáljának nyilatkozva komoly kritikát fogalmazott meg a tervezettel kapcsolatban. Az alábbiakban ennek az interjúnak a fordítása, summázata olvasható.

Lois, hogy érzed magad mostanság, mennyire alakult már ki az otthoni munkarend?

Jelenleg karanténban vagyok , és be kell vallanom, hogy megvisel a folyamatos otthonlét, bár pár nap elteltével némileg javul a helyzet, hozzászokik az ember a bezártsághoz. Ettől függetlenül várom már a pillanatot, amikor tehetek majd egy sétát, vagy éppen elmehetek bevásárolni.

Mivel töltöd az időd otthon?

Vasárnapig egyáltalán nem hagyhatom el a lakásomat, a klub előírt gyakorlatsorával próbálok formában maradni, ezzel telnek a reggeleim. Ami a kikapcsolódást illeti, az időm nagy részét a tanulás, a főzés és a netflixezés teszi ki.

Most már biztos, hogy áprilisban és májusban nem lesznek mérkőzések, hogyan fogadtad ezt a hírt?

Számítani lehetett erre, így nem ért meglepetés. Teljesen reménytelen volt, hogy ezekben a hónapokban pályára léphessünk, hiszen a koronavírus gyakorlatilag az egész világon megjelent, a legtöbb helyen még csak edzeni sem lehet.

Az EHF tervei szerint júniusban folytatódhatnak a versenysorozatok. Erről mit gondolsz?

Őrültség azt gondolni, hogy júniusban már játszhatunk. A játékosokra nézve kifejezetten veszélyes is lenne, hiszen az edzések hiánya miatt a fizikai állapotunk közel sem ideális. Emellett, mentálisan is igencsak megterhelő ez az időszak. Ráadásul, a világ különböző országai teljesen máshogy állnak a kézilabda ügyéhez ebben a helyzetben, van, ahol már befejeződött a bajnokság, máshol még igyekeznek pótolni az elmaradt találkozókat.

A Final Four a jelenlegi elképzelések szerint szeptemberben kerülne megrendezésre. Erről mi a véleményed?

Ez talán a lehető legrosszabb megoldás. Számomra például ez azt jelentené, hogy ha a Rostovval sikerrel is veszem a negyeddöntőt, a Final Fourban már nem játszhatok, hiszen nyáron az Odensébe igazolok. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a sorsdöntő meccseket már csak a televízióban követhetem majd.

Ez a hosszú szünet azt eredményezi, hogy amennyiben be akarják fejezni a szezont, akkor a hajrában a csapatoknak rengeteg meccset kell majd rövid idő alatt lejátszani. Mi lehet ennek a következménye?

Egy ilyen hosszú szünet után minimum két hónapra lenne szükség a formába lendüléshez. Ha nincs elég idő a felkészülésre, akkor az könnyen sérülések sorát eredményezheti. Jelenleg csak otthon tudunk edzeni, így az izomtömeg jelentősen csökkenni fog.

Tartod a kapcsolatot a Hollandiában elő rokonaiddal? Ott milyen a helyzet?

Hollandiában a legtöbben otthon maradnak, nagyon veszélyes lehet a lakhely elhagyása. Bevásárolni például csak egy ember társaságában lehet elmenni. Szigorú intézkedéssekkel próbálják lassítani a vírus terjedését, júniusig egészen biztosan komoly megszorításokkal kell számolni. Természetesen tartom a kapcsolatot az otthoni családtagjaimmal és barátaimmal, FaceTime-on igyekszünk beszélni.

Forrás: Rostov Don- Facebook

Kép: DvhN, EHF, Eurohandball

Megosztás
Exit mobile version