Ráijesztett ellenfelére a Metz csapata az első játékrész végén, azonban a második harminc percben nem nagyon tudtak Katrine Lunde eszén túljárni, így a címvédő Vipers Kristiansand lesz a Győriek ellenfele a holnapi fináléban.

Nagy irammal kezdtek a csapatok, ugyanis 5 perc elteltével hat gól állt az eredményjelzőn 3-3-as elosztásban, emellett sziporkázó megoldásokból sem volt hiány a találkozó elején. Aztán a kezdeti gyorstempó után a metzi rohamok alábbhagyni látszódtak, addig a Vipers gördülékenyen fejezte be a támadásait, vagy Nora Mörk magabiztosan értékesítette a hétmétereseket. Katrine Lunde is bravúrokat mutatott be a kapuban ez is hozzásegítette csapatát ahhoz, hogy a 17. percben már négygólos előnyben legyenek 11-7-nél. A sárga mezeseknél egyedül Orlane Kanor volt veszélyes támadásban, míg a másik oldalt Markéta Jerábková rámolt be öt találatot szűk húsz perc alatt (8-13).

23. percig kellett arra várni, hogy egy norvég támadás alatt a játékvezetők felemeljék a kezüket, passzívat jelezve ezzel. A metzi védelem feljavulása, valamint Bruna Almeida de Paula pályára küldése nagyban megváltoztatta a mérkőzés addigi képét és sorozatban lőtt hat góljukkal 15-14-es előnnyel várhatták a szünetet. Ole Gustav Gjekstad együttese a játékrész utolsó tíz percében egyetlen egy gólt jegyzett, ráadásul a 15. találatot a dudaszó előtti másodpercben szenvedték el.

Fordulást követően is hasonló forgatókönyv zajlott le, mint az első játékrész elején, most sem lehetett panasz az iramra. Almeida de Paula tovább folytatta remeklését, azonban ez is kevés volt ahhoz, hogy lépést tartsanak a Viperssel, ahol Lunde ihletett formában védett az egész második félidőben, ha pedig nem ő hárított, akkor a kapufa segítette ki őt. Teljes mértékben elmondható volt, hogy a szerencse cseppet sem állt ma, a metziek pártjára. Emmanuel Mayonnade megpróbált mindent, elővette 7-6 elleni játékot is, azonban ez sem tudta javukra fordítani a mérkőzés alakulását.

Végeredmény:
Metz Handball – Vipers Kristiansand : 27-33

Markéte Jerábková tizenegy találattal fejezte be a mérkőzést, de Nora Mörk is hét gólt ejtett az ellenfél kapujába. A sárga mezeseknél a már említett Almeida de Paula jutott el öt gólig, Tamara Horacek egyetlen egy hétméterest sem hibázott, mind a négy lehetőségét gólra váltotta.

Holnap a Vipers Kristiansand a Győri Audi ETO KC-val fog megmérkőzni az aranyéremért, míg a Metz gárdája a Team Esbjerggel meccsel a harmadik helyért.

fotó: Vipers Kristiansand Facebook oldala

Megosztás