Site icon Handballexpert

Magabiztos Ferencvárosi siker a Lubin otthonában

A Bajnokok Ligája csoportkörének idei utolsó, 8. fordulójában a lengyel Zaglebie Lubin látta vendégül a Ferencváros csapatát. A két csapat az előző fordulóban Érden találkozott egymással, ahol viszonylag szoros első félidő után, a második játékrészben a Fradi meggyőző fölénnyel 35-22-re tudott diadalmaskodni.

A hétközi NB1-es bajnoki fordulóban a fővárosi zöld-fehér alakulat magabiztosan, 6 góllal győzte le a címvédő Győri ETO csapatát, a népligeti “katlan-ban”, így jó formában várhatta a mai mérkőzést.

A sérültek közül továbbra sem állhatott rendelkezésre Janurik Kinga, Szöllősi-Zácsik Szandra és Kovacsics Anikó sem. Ezúttal nem utazott a csapattal, a tegnap az U19-es csapattal mérkőzést játszó Kármán Luca, továbbá a Vácott kölcsönben szereplő Bordás Réka sem tért még vissza még a csapathoz.

A mérkőzés első tíz percében, mindkét csapat több hibát is vétett támadásban, ettől függetlenül azonban kiegyenlített játék folyt. A Lubin igyekezett rohanni, gyorsítani a játékot, míg a Fradi picit tompának tűnt ebben az időszakban. A 11. percben át is vették a vezetést a hazaiak (7-6). Karolina Kochaniak-Sala már az 5. gólját szerezte hazai oldalon. A Lubin első félidő közepén két kiállítást is kapott, Márton góljainak köszönhetően pedig ismét a vendég alakulatnál volt az előny (9-10).

Maliczkiewicz védéseinek is köszönhetően a Lubin sokáig meccsben tudott maradni, de a játékrész végére így is 3 gól maradt a különbség. A csapatok 15-18-as állással mehettek a szünetre.

A második félidő eleje kísértetiesen hasonlóan kezdődött, mint az első. Mindkét csapat sok hibával játszott, de Bíró bravúrjainak köszönhetően a Ferencváros tudta növelni az előnyét. A 43. percben Bölk negyedik gólja után már tíz gól volt a különbség a két csapat között (17-27). A játékrész ezen szakaszában megérkeztek a vendég cserék is, Kovács és Hársfalvi is gólt szerzett a két szélen, illetve Simon és Kukely is érkezett a pályára.

A 47. percen történelmi pillanatnak tapsolhattak a vendég szurkolók: Andrea Lekics mérkőzésen szerzett 5. gólja összességében az 1000. BL gólját jelentette. A hátralevő percekre az FTC már kiengedett, de a több kihagyott helyzet is belefért, az erejével elkészülő hazai csapat ellen.

A végeredmény 23-35. 

A Bajnokok Ligája küzdelmei az idei évre elköszönnek, folytatás 2024 januárjában. Addig sem maradunk kézilabda nélkül, hiszen kezdődik a 2023-as női kézilabda-világbajnokság, melyet november 29-től, egészen december közepéig láthatunk majd.

Kiemelt kép : Fradi.hu

Megosztás
Exit mobile version