Az Európa-bajnokság miatti szünet után folytatódik a bajnoki pontvadászat. Bőven lesz mit bepótolni, az őszi szezonban a mai mérkőzés házigazdája a Dunaújváros hét, a Ferencváros mindössze öt mérkőzésen tudott pályára lépni.

A január mindkét csapat számra pörgős lesz, az újvárosiak kilenc, a zöld-fehérek tíz mérkőzést játszanak. Az esztendő utolsó fellépésen Dunaújvárosban mérte össze erejét a két együttes. Egykoron nagy csata jellemezte ezt a párosítást, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, Dunaújvárosnál is.

Elek Gábor tanítványai nagy iramban kezdték a mérkőzést. Pillanatok alatt öt gól volt a különbség. Schatzl és Malestein felváltva fejezték be a precíz lerohanásokat. A Dániában mellőzött Janurik kezdett a Ferencvárosnál, remek védéseivel már az elején elbizonytalanította a hazaiakat. Az újvárosiaknál az időkérés sem segített. Az elején elkövetett hibák után a rutinos Bulath Anita próbált faragni csapata hátrányából, de mellé a fiatalok nem igazán tudtak felnőni.

Az FTC szinte hibátlan támadójátékot produkált. A harminc perc mérlege 80%-os lövéshatékonyág ami húsz gólt eredményezett.

A második félidő elején Klujberék előnye tíz gól fölé hízott, ez a differencia állandósulni látszott. Edzőmérkőzés színvonalat öltött a találkozó. A játékrész derekán Elek Gábor egy időkéréssel próbálta felrázni a szerinte a mérkőzésbe belealvó lányait. A dorgálás segített, az FTC újra felpörgette játékát, majd tizenöt gólosra növelte előnyét, és gond nélkül szerezte meg az év utolsó bajnoki pontjait

Dunaújváros – Ferencváros 22-35 (11-20)

 

fotó: hir24

Megosztás