Site icon Handballexpert

Magabiztos győzelemmel kezdett a Veszprém a BL-címvédő otthonában

A Veszprém csütörtök este a címvédő Magdeburg ellen idegenben kezdte az idei BL szezont. A bakonyi egyesület meccskeretéből a kapus Nagy Benedek, illetve a sérült Elisson maradt ki.

Az új igazolások közül Ludovic Fabregas és Lukas Sandell kezdett. Irányító pozícióban Remili játszott, a mérkőzés elején nagy tempót diktált mindkét csapat. A Veszprém első öt gólját öt különböző játékos szerezte, Remili több gólpasszt is kiosztott. A hazai csapatból Damgaard nagyon jól játszott, az első 20 percben 5 gólt szerzett. Mindkét kezdőkapus csak 2-2 védést mutatott be, így először a Magdeburg, majd a Veszprém is kapust cserélt. Sandell és Fabregas is nagyon jól teljesített 3-3 gólt szereztek, majd Casado és Pechmalbec érkezett a pályára helyettük.

 Remili hasznosan játszott, 5 gólja mellett sok gólpasszt is kiosztott.

Biosca a 29. percben mutatta be az első védését, majd kiütötte a pályáról a labdát mielőtt az ellenfél megszerezhette volna. Ezután Kosorotov szerezte meg első BL gólját veszprémi színekben, majd Ligetvári Patrik jó védekezése után Bisoca újabb védést mutatott be. A félidőben 21-18-ra vezetett a bakonyi csapat.

A második félidő elején Casado irányítóban, Remili jobbátlövőben kezdett, előbbi szerezte a játékrész első gólját. 2 gólos veszprémi vezetésnél Biosca nagyon fontos pillanatban védett büntetőt, majd három veszprémi gól következett, így már öt góllal is vezettek a vendégek. 28-22-es veszprémi vezetésnél Marguc büntetője maradt ki. Pár perccel később a Magdeburgnak lehetősége volt három gólra zárkózni, de Pechmalbec labdát szerzett. Ekkor Momir Ilic időt kért, mivel az elmúlt percekben több pontatlanság is volt támadásban.

 Casado jól irányított, illetve öt gólt szerzett.

Az időkérés után előbb Kosorotov átlövésből, majd Mahé szélről talált be (25-30). Ezután két gólt lőtt a hazai csapat, de Remili és Casado gyorsan szerzett két lerohanás gólt. A végeredmény 28-33 lett, a bakonyi egyesület győzelemmel kezdte az idei BL-szereplését.

A Veszprém támadójátéka kiválóan működött. Fabregas 6, Remili, Casado és Marguc 5-5 alkalommal volt eredményes, Bisoca hat védést mutatott be. A vendégek részéről Yahia és Nilsson pályára se lépett, illetve Descat csak pár percet játszott.

A szezon beharangozó podcast itt található: https://youtu.be/9llfuBYhTyQ?si=uIaS8AMSVRMKWnCE

Képek: Telekom Veszprém Handball Team Facebook oldala

Megosztás
Exit mobile version