A címvédő szegedi csapatból Luka Stepancic és Nik Henigman, míg a bajnok Veszprémből Jorge Maqueda és Andreas Nilsson hiányzott a szigetszentmiklósi kupa-döntőn. A Tisza-parti alakulat kemény védekezéssel próbálta ellensúlyozni a bakonyiak fölényét, ami a variációs lehetőségekben megmutatkozott. A félidő végére kétgólos veszprémi vezetés alakult ki.

A Szeged végig küzdött a találkozó során, a második félidőben is megszorongatta a Veszprémet, de ez csak a szoros mérkőzéshez volt elég. A Veszprém támadásban jobb teljesítményt nyújtott.

Rengeteg kiállítás tarkította a döntőt, a nézők hiányához képest parázs hangulat és nagy csata alakult ki, sajátos játékvezetői felfogással.

Ez volt a 28. Magyar Kupa győzelme az “építőknek”.

Végeredmény: Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 28-26

A Csurgónak harmadik nekifutásra sikerült legyőznie az újonc veszprémi fiatalokat. A Veszprémi KKFT a hazai bajnoki után a Magyar kupa negyeddöntőben is nyerni tudott a Csurgó ellen, majd a bajnoki visszavágón egy gólgazdag találkozón somogyi győzelem született.

Tovább olvasom

Következő írásom témája az elmúlt évek talán legmegosztóbb kérdésköre a kézilabda-berkeken belül. Az egyik oldal a légiósok szerepét preferálja a hazai ligákban. A másik oldalon pedig sokan úgy vélik, hogy lehetőséget vesznek el a magyar tehetségek elől, ami hosszú távon kihat a nemzeti csapatra is.
Véleményem szerint az adott szituáció ennél összetettebb, ezért mélyrehatóbban kell megvizsgálni a témakört. Már csak azért is, mert a probléma hatásai nem egyformák a hölgyek és urak hazai sorozatában.

Tovább olvasom

Egy sornyi profi játékost össze tudott drótozni a vendég Szeged az ősi rivális elleni, idegenbeli, zártkapus alapszakasz-mérkőzésre. Ők többé-kevésbé végig is játszották a találkozót, de azért a keretbe került utánpótlás-játékosok mindegyike (Bajusz, Tóth, Rea, Szilágyi) pályára került, ahogy a veszprémi oldalon is szerepelt két ifijátékos, Dörnyei és Lukács személyében.

Az első félidő első felében a helyzetek kialakításában felvette a kesztyűt a kék mezes csapat, de ziccerek és hétméteresek sorát puskázták el, így viszonylag hamar tetemes veszprémi vezetés alakult ki. Ezt követően azonban a bakonyiak voltak képtelenek a hálóba találni, így minimális előnnyel várhatták a folytatást. Corralesnek és Alilovicsnak gyakorlatilag csak a koncentrációt kellett fenntartani az első harminc percben, ahhoz, hogy rengeteg védéssel tudják zárni a játékrészt.

A második félidőben nem lógott a levegőben a szegedi fordítás, a Veszprém magabiztosan kézben tartotta a találkozót, az ezer sebből vérző Szeged pedig tisztességesen tartotta magát a lefújásig.

Érdekességek azért akadtak bőven a találkozón, elég csak a hét a hat elleni szegedi játékra, vagy a Veszprémtől látható 5 a 6 elleni, klasszikus emberhátrányos támadásépítésre utalni.

A két csapatnak hamarosan beindul a nagyüzem, kezdődik a küzdelem a trófeákért a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt. A következő két hónap teljesítménye határozza meg a szezon végkimenetelét.

A mérkőzés embere: Rodrigo Corrales

kép: Telekom Veszprém Handball Team

Bár még nem ért véget a selejtező torna, mi mégis ünnepelhetünk. Magyarország 2008 után ismét részt vehet az ötkarikás játékokon. Az idáig vezető út rögös és kanyargós volt, sok örömmel és csalódással. Talán érdemes kicsit visszatekinteni az elmúlt pár évre, levonni a tanulságokat, megvizsgálni a tényeket és tovább építkezni.

Tovább olvasom