Lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését is Elek Gábor együttese az olimpia felkészülés jegyében.

A magyar csapat szövetségi kapitánya elsősorban azt kérte tanítványaitól, hogy védekezésben mindenképpen javuljanak a legutóbbi mérkőzéshez képest. Sajnos a találkozó elején ennek nyomát sem láttuk. A brazilok főként De Paula cselezőkészségének köszönhetően komoly gondokat okoztak a magyar védelemnek.

Tíz perc alatt tíz dél-amerikai találat született, és máris ötgólos hátrányba kerültünk. Szikora bravúrja kellett, hogy ne legyen nagyobb a hátrány. Rendkívül hullámzó, sok hibával tarkított találkozót láthatott a siófoki közönség. A brazil válogatott a játékrész második felében mindössze két gólt szerzett, így a szünetre feljött egy gólra a magyar válogatott.

A folytatásban is túl sok hiba csúszott mindkét együttes játékába. A mieink a három felkészülési mérkőzés közül, a mai napon nyújtották a legtompább teljesítményt. Fordulópontnak bizonyult viszont, amikor a három irányítónk, Kovacsics-Vámos-Szucsánszki egyszerre voltak a pályán. Ekkor lendületesebb lett a játékunk, aminek köszönhetően sikerült a fordítás.

Kiélezett végjátékban sikerült a brazil csapat fölé kerekedni, amihez kellettek Janurik Kinga bravúrjai is. Nem lennék meglepve, ha Tokióban is hasonló izgalmakat látnánk az utolsó percekben, de ehhez hajnali 4órakkor kelnünk kell. A három mérkőzést látva nehéz megjósolni ötkarikás esélyeinket. A csapat pénteken utazik Japánba, ahol még a rajt előtt a norvégok ellen gyakorol.

Magyarország – Brazília 24-23 (13-14)

fotó: MKSZ/Cseh Péter

1962 megtekintés.

Megosztás