Magyarország az első középdöntős mérkőzését Szenegál ellen játszotta. A meccskeretből Bukovszky Anna és Töpfner Alexandra maradt ki. Az afrikai csapat a csoportkörben legyőzte Kínát és döntetlent játszott a horvátok ellen.

A magyar meccs előtt a horvátok egy góllal (26-25-re) legyőzték Montenegrót.

A magyar válogatott magabiztosan, jól kezdte a mérkőzést. Az első 10 perc után 5-2 volt az állás, addig csak Sagna ütemtelen átlövései találtak utat a magyar kapuba. Az első félidő második harmada ennél is jobban sikerült, kapott gól nélkül hozták le Bíró Blankáék ezt az időszakot, valamint a labdaszerzésekből sikerült szerezni néhány gólt (2-11). Viszont Szenegál magára talált és egy 5-1-es időszakot produkáltak (Golovin 6-12-nél kért időt). 14-8-as magyar vezetésnél vonultak az öltözőbe a játékosok.

Első játékrész legfontosabb történései: 4-5 lövés is a kapufán csattant. Győri-Lukács Viktória 4, Schatzl Nadine 3 gólt szerzett. Böde-Bíró Blanka 33%-kal védett (4/12). Szenegál 13 labdát adott el.

Az első félidő emberhátrányba kerültünk, ami a második játékrész elején kettős emberhátrányba fordult. Bordás első góljával (második ezen a vb-n) a mérkőzésen újra 9 találattal vezettek a magyarok (19-10). Ehhez az is kellett, hogy Blanka ezt a félidőt is remekül kezdje. Vámos  Petra 3. góljával már 10 góllal vezetett válogatottunk (22-12).

Golovin 23-16-os vezetésnél használta ki a második időkérését. Ezt követően Szenegál 7-6-tal próbálkozott. 24-17-nél kapust cserélt a magyar válogatott, Blanka helyére Szemerey Zsófi állt be, aki sajnos egyből meg is sérült (rázuhant a szenegáli játékos, akit Debreczeni-Klivinyi Kinga meglökött – Kingát ezért kiállították -). Szenegál hat gólra is visszajött (18-24), de mikor Klujber a harmadik szenegáli kapusnak is belőtte a büntetőt 18-27 volt az állás. Camara a horvátoknak 10 gólt is lőtt, de ezúttal csak az 58. percben talált be először. Böde-Bíró Blanka volt a magyarok 9. gólszerzője a mai nap, aki ma szinte egész végig remekül teljesített. A magyarok tíz góllal, 30-20-ra nyertek.

Klujber 9, Lukács és Schatzl 5, Vámos Petra pedig 4 gólt szerzett a mérkőzés során. Sagna lett a meccs embere, ő 8 gólt szerzett.

Kuczora Csenge 2 gólt lőtt Szenegálnak.

Szombaton Svédország, hétfőn Horvátország ellen fognak játszani a magyarok. Az olimpiai selejtező elérése érdekében a horvátok elleni győzelem alapvető, de valószínűleg a svédek ellen is pontot kell szerezni.

Jobbulást kívánunk Szemerey Zsófinak!

Képek forrása: MKSZ/Kovács Anikó

Megosztás