Site icon Handballexpert

Meglepő váci siker – él még a továbbjutás reménye is

 

A múlt heti Storhammar elleni súlyos vereség (35-17-es norvég siker) után talán mindenki úgy gondolta, hogy a Nykobing ellen a Vác csapata csak a tisztes helytállást célozhatja meg az Európa-Liga csoportkörének 3. fordulójában. A tavalyi EL-ezüstérmes kerete nagyban átalakult és két vereséggel kezdték a csoportkört, ám így is esélyesebbnek számítottak.

Herbert Gábor lányai azonban elég komoly belépővel cáfoltak rá a kétkedőkre az első félidő elején. Bukovszky, Kuczora és Csíkos vezérletével a Vác állva hagyta dán ellenfelét. A 15. perc környékén érkezett egy hullámvölgy, hét percig nem talált kapuba a Pest vármegyei csapat, ám a cseréknek és Herbert időkérésének köszönhetően újra visszajöttek a meccsbe. A félidő második felében visszakerültek a kezdőjátékosok a pályára és a pirosmezesek kettő gólos előnnyel mehettek a szünetre – 13:11.

A második játékrész aggasztó jelenettel indult, amikor is 20 másodperc után betaláltak a dánok. A dánok egyenlítettek, ám a Vác Kuczora révén visszavette a vezetést, majd egy rövidebb góltalan szakasz után Ballai Anna talált be. A második félidő első 10-12 perce azért összességében nem fog bekerülni a kézilabdázásról írt könyvek arany lapjaira – rengeteg eladott labda, vonalra lépés, belemenés, kihagyott ziccer mindkét oldalon.

Kuczora volt a csapat egyik legjobbja – forrás: NS/Földi Imre

15:15-ös állásnál Bukovszky megint védett egy labdát, Kovács kiharcolt, Kuczora pedig értékesített egy hetest, és megint a Vác vezetett. Ráadásul meg is fejelték az előnyt, 19:16-nál jött is a dán időkérés, ami sajnos jól sikerült, mert azonnal két gólt is szereztek a sárga-kékek. Védekezésben a vendégek 5:1-re álltak át, nem is jöhetett más, mint magyar időkérés.

Az 50. perc körül oda-vissza jöttek a gólok, a Vác pedig kapuscserével próbálta megtörni ezt a ritmust, Csizmadia Fanni érkezett. Csíkos és Kuczora továbbra is hátán vitte támadásban a csapatát. Védekezésben sajnos a szélsők többször is fegyelmezetlenül léptek fel a dánok 7:6-os támadásainál, így a végjáték szoros maradt. Ott azonban érkezett megint Csíkos Luca, aki támadásban gólokat, védekezésben meg labdákat szerzett. Kuczor is besegített két találattal és a Vác 25:23-ra vezetett 90 másodperccel a vége előtt. A slusszpoénok megint a fiatal magyar tehetségtől jöttek, Csíkos Luca emberfogás ellen két gólt is szerzett és már a válogatott védőspecilistájának felesleges kiállítása sem tudta megakadályozni a hazai győzelmet.

Győzött a Vác 27:24-re, ezzel 3 ponttal áll a csoportban és továbbra is élnek továbbjutási esélyei.

Megosztás
Exit mobile version