A koronavírus sajnos még tombol a világban, bár nem ez a legfontosabb, sajnos a sportélet is leállt. Nincs ez másképp a kézilabdázásban sem, ugyanakkor a Nemzetközi Kézilabda Szövetség talált egy olyan megoldást, amely nem veszélyezteti a sportolók egészségét. 

Az IHF hosszan ülésezett a tegnapi nap folyamán Zürichben, és úgy néz ki, nem kell kézilabdázás nélkül élnünk. Eredetileg úgy volt, hogy őszre halasztják a női és férfi Final Fourt, most találtak. 

A Nemzetköz Kézilabda Szövetség kereste a lehetőségeket, hol lenne a legbiztonságosabb megrendezni a négyes döntőket. A választás – némi meglepetésre – Nicaraguára esett, hiszen az országban minimális a koronafertőzöttség, mindössze négyen kapták a vírust. 

Nicaragua Magyarországnál másfélszer nagyobb ország, a közép-amerikai kontinenshídon. Elnevezésében egy Nicarao nevű indián törzsfőnök emlékét őrzi. Az egykori spanyol gyarmat 1821-ben nyerte el függetlenségét. 

A Final Fourokat Managuában, a fővárosban rendezik majd, ahol egyelőre nincs kézilabda-csarnok, de Aprilisos Elsos, a Kicaraguai Kézilabda Szövetség vezetője biztosította az IHF-et, hogy néhány tornatermet tudnak biztosítani. 

Az ország elnöke, Daniel Ortega is nyilatkozott: “Nagy kihívás előtt állunk, hiszen a kézilabda sportágat nem nagyon ismerjük, mindenesetre nem lehet gond, hiszen kiváló focipályáink vannak, a palánkokat pedig már megrendeltük.”

Megkérdeztük a Magyar Kézilabda Szövetség vezetőit is, akik csak annyit mondtak: Humorban nem ismerne tréfát.

Megosztás