Második félidőben a dánok akarata érvényesült a Metzzel szemben, így bronzéremmel búcsúzik Jesper Jensen.

Két nagyon csalódott csapat összecsapásával folytatódott a budapesti női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője, ahol a bronzmérkőzésen a francia Metz mérkőzött meg a dán Esbjerg együttesével.
A tegnapi elődöntőbe a dánok a Győr ellen szenvedtek vereséget 23-24 arányban, míg a kora esti találkozón hatalmas meglepetésre Emmanuel Mayonnade alakulata maradt alul a fekete lóként is emlegetett Bietigheimmel szemben 29-36-ra.

Ami az egymás elleni mérleget illeti kilenc alkalomból ötször a metziek örülhettek, háromszor Nora Mörkék, legelső mérkőzésükön pedig nem bírtak egymással a felek. Az idei szezonban is összecsaptak már, akkor mindkétszer a hazai együttes otthon tartotta a két pontot.

A bemelegítéseket elnézve inkább a metziekről volt elmondható, hogy őket jobban megviselte a tegnapi vereség – ami valahol érthető is. Ettől függetlenül 2-0-ás sorozattal indították a találkozót, de erre hamar érkezett Henny Reistad válasza, akinek a vezérletével előbb 3-2-re, majd 6-4-re is eltudott lépni az Esbjerg. Ezt követően tovább tudta növelni előnyét a dán alakulat (8-5), ahol továbbra is Reistad járt élen a gólszerzésben, mi több az első játékrészben tíz találatig jutott. Hatadou Sako két fontos védéssel jelentkezett, amivel csapata élni is tudott, s háromgólos hátrányból fordítani tudtak Alina Grijseels vezérletével (9-10). Ekkor Jesper Jensen időt kért, majd három perc múlva már csapata vezetett 13-12-nél, két beállós játékával pedig ismét háromra növelte előnyét a piros mezes alakulat 17-14-nél. Ezt követően Mayonnade hívta magához lányait, a szünetre pedig az egyenlítés is sikerült, ekkor Grijseels volt eredményes (18-18).

Nora Mörk góllal indult a második játékrész, majd a francia kapuban ismét érkezett két fontos védés, amivel 22-21-nél újra előnybe tudtak kerülni, ez az előny teljesen 24-22-ig tartott, ezt követően tudott fordítani az Esbjerg. Mindehhez kellettek a hibák, amit az ellenfél kapuja előtt ejtettek, a legtöbb bejátszás Sarah Bouktit felé elhalt, a francia beállóra ma is hatalmas figyelmet fordítottak a védők. Az első félidőben pihenő Mörk új lendületet adott az Esbjerg támadásainak a találkozót pedig 13 góllal zárta fej-fej mellett Henny Reistaddal. Emmanuel Mayonnade mindent megpróbált mind három időkérését kihasználta, de csapata az utolsó negyedórában már csak üldözte az eredményt. A hajrára pedig tovább nőtt a különbség a két csapat között az Esbjerg pedig 37-33-as győzelemmel szerezte meg története első érmét.

Végeredmény: Team Esbjerg – Metz Handball :  37-33 (18-18)

Edzői értékelések:

Jesper Jensen: Elégedett vagyok és meg is könnyebbültem. Nehéz ilyen meccseken játszani, főleg egy ilyen kitűnő csapat ellen. Kicsit többet pihentünk, és ez is számíthatott a végén. 

Emmanuel Mayonnade: Gratulálok az Esbjergnek. Megtiszteltetés volt Jesper ellen meccselni, remélem, lesz még erre lehetőségünk. Büszke vagyok a csapatomra is, mert mindent megtettek.  Jövőre is szeretnénk itt lenni!

fotó: Nász Nikolett

Megosztás