Site icon Handballexpert

Megszerezte második győzelmét a Fradi a BL-ben

A Bajnokok Ligája 7. fordulójában a Ferencváros vendége a a lengyel MKS Zaglebie Lubin csapata volt. A hazaiak az előző fordulóban bravúros támadójátékuknak is köszönhetően megszerezték első győzelmüket az idei kiírásban. A „B” jelű csoport első helyén álló Ikast csapata felett sikerült bravúros győzelmet aratni. A vendég Lubin csapata otthon szenvedett vereséget az Esbjerg csapatától. Így továbbra is pont nélkül a csoport sereghajtói.

A Fradiban a már ismert hiányzókon kívül mindenki rendelkezésre állt, ott volt a keretben a fiatal Mészáros Virág, illetve Kármán Luca is. A Vácon kölcsönben szereplő Bordás Réka bár nem került be a Vác EL-keretébe, egyenlőre nem volt még ott a hazai kispadon.
A hazai alakulat a Bíró-Márton-Bölk-Lekics-Edwige-Klujber-Malestein kezdővel lépett pályára, védekezésben Tomori váltotta Klujbert.
Gyors gólváltást követően, a Fradi jó védekezéseinek köszönhetően már a mérkőzés elején érezhető volt, hogy a fővárosiak kívánják irányítani a mérkőzést. A 10. percben 5-2-es állásnál Malestein túl kemény védekezését 2 perces kiállítással büntették a norvég játékvezetők. Az ezt követő percekben mindkét csapat rengeteg hibával játszott. A 20. percre az 1000. BL gólját „üldöző” Andrea Lekics 5. góljával 8-6-ra módosította az állást. A félidő hátralévő részében sem sokat változott a játék képe, kemény védekezés és mindkét oldalon rengeteg hiba jellemezte a csapatok támadójátékát. A csapatok 12-8-as állással vonulhattak a szünetre.

A második játékrész ismét két gyors gólváltással kezdődött. Az FTC megrázta magát és „megérkezett” a meccsbe, feljavult a támadójáték is, így a 9. percen már kilenc gól volt a különbség a csapatok között (20-11).  A félidő közepére állandósulni látszott a két csapat közti különbség, Bölk és Lekics mellé Klujber és Malestein is kezdett felzárkózni góllövésben. Böde-Bíró Blanka révén pedig néhány bravúrnak is tapsolhatott a közönség. A zöld-fehérek ritmusváltásának köszönhetően az 52. percben, mérkőzés során először duzzadt tíz gólosra a különbség (29-19). A hátralévő percekben a hazaiak irányították a mérkőzést. A végeredmény 35-22 lett.

A Ferencvárosban a második félidőre feljavuló teljesítményeknek köszönhetően több játékos is jó teljesítményt nyújtott. Lekics 9 gólig, Bölk 8 gólig jutott. A vendég oldalon Kinga Grzyb 4, Simona Szarkova és Karolina Jurenczyk pedig 3-3 alkalommal talált a kapuba.

Allan Heine: “A Lubin igazán nehézzé tette az első félidőt, sebességben is hiányzott belőlünk és nem voltak olyan jók az akcióink sem elől. Aztán a második félidőben már sokkal jobb arcunkat mutattuk, nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre.”

Emily Bölk: “Úgy érzem, hogy jobb Flow volt bennünk a második félidőre és az az igazán jó érzés, hogy végre megérkeztünk a Bajnokok Ligájába. Végre érezzük egymást a pályán és nagyon boldogok vagyunk, hogy pontokat gyűjtünk.”

A Fradi következő ellenfele a bajnokságban a Győr lesz a Népligetben jövő hét szerdán. A következő BL fordulóban pedig november 19.-én Lubinban találkozik a két együttes.

 

Megosztás
Exit mobile version