Szombaton lépett pályára Odensében a magyar bronzérmes Debrecen, annak tudatában, hogy ismét egy kemény mérkőzés vár rájuk a nemzetközi porondon.

Nem kezdődött túl jól a mérkőzés a Loki számára, hiszen hat perc alatt 6-0-ra lépett el a dán alakulat, Dione Housheer és Althea Reinhardt vezérletével. A holland átlövő három gólt szerzett, a dán kapus pedig háromszor is védett ennyi idő alatt. Sőt a dánok szélről és beállóból is szereztek gólokat. A debreceniek csak a hetedik percben tudták megszerezni az első góljukat, ráadásul a gyenge védekezésnek és kapusteljesítmények köszönhetően 8-2 állásnál Szilágyi Zoltánnak időt kellett kérnie. 

Az időkérés után a hajdúságiak védekezése feljavult, de egyelőre nem sikerült faragni a hátrányból. Viszont az Odense sem tudott ellépni a piros-fehérek kőkemény védekezése miatt. A Debrecen támadójátéka is megerősödött, főleg széljátékban jeleskedtek: Töpfner rövid időn belül két gólt is szerzett. Füzi-Tóvizi szerencsés góljával a 20. percben 10-7-re zárkózott fel a Debrecen és ezáltal a hazaiak trénere Ole Gustav Gjekstad kényszerült időkérésre, ami meg is hozta az eredményt, hiszen Planéta hibáit kihasználva a dánok visszaállították a hatgólos különbséget Höjlund, Housheer és Aardahl révén. 

Maren Aardahl ma is remekül játszott (forrás: Europameaster)

Ám a hajdúsági gárda ismét elkezdett felzárkózni, megint a szélről szereztek gólokat a debreceniek. Töpner mellett Petrus is gyönyörű gólokat szerzett. Jött három újabb debreceni gól, ám a ma remekül játszó Töpner és Kácsor is szépen megvillant, így a magyar bronzérmes háromgólos hátránnyal mehetett szünetre (17-14).

A fordulás után megpróbált elmenni a dán ezüstérmes alakulat, viszont zárkózott a DVSC: Töpfner az ötödik, Kácsor pedig a hatodik találatát szerezte meg. Erre a két játékosra a második félidőben sem volt ellenszere az északi gárdának. Viszont a különbség csökkentése a magyar csapatnak nem jött össze, ugyanis a hazaiak egyik legjobbja Halicevic is megszerezte ötödik találatát.

A 40.percben 23-20 volt az állás. Kácsor a hajrában sem állt le a bombagóllövéssel, ráadásul Housheer megkapta a harmadik két percét is, így a debreceniek feljöttek 2 gólra.  Gjekstad ezért a második idő kérését is elhasználta. Az időkérés után támadott a magyar gárda az egyenlítésért, ami nem jött össze: Hámori lövést védte könnyedén Reinhard, a játékvezető pedig nem látott szabálytalanságot. Halicevic gólja után, Szilágyi is elhasználta második időkérését, viszont az időkérés után az Odense beállóból is betalált Aardahl révén. Az Odense már nem engedte közel lépni a DVSC-t: az 55 percben már 32-28 volt az állás. Szilágyi még egyszer időt kért, ami után bepróbálkozott egy hét a hatra elleni taktikával, viszont a Debreceniek csak három gólra tudtak feljönni és 33:30-as vereséget szenvedtek.

Kiemelt kép: Origo

Megosztás