Hivatalos honlapján egy interjú keretein belül jelentette be Szűcs Ernő Péter, a MOL-Pick Szeged elnöke, hogy 2023 nyarától Kárpáti Krisztián veszi át Juan Carlos Pastor helyét a kispadon. Kárpáti Krisztián jelenleg a magyar U18-as válogatott szövetségi edzője és a klub utánpótlás akadémiájának szakmai vezetője. Segítője Vladan Jordovics lesz.

„Nagyon tiszta elképzeléssel vágunk neki az előttünk álló éveknek: fokozatosan, egyre több, lehetőleg az akadémiáról kikerülő játékost szeretnénk beépíteni a felnőtt csapatunkba. Ebben a folyamatban Kárpáti Krisztiánnak elképesztően fontos szerep jut, hiszen a jövő csapatához kell megtalálnia a legtehetségesebb fiatalokat. Munkájában Vladan Jordovics lesz segítségére, akinek szintén hatalmas tapasztalata van az ifjú tehetségek kiválasztásában és képzésében”- mondta az elkövetkezendő évről az elnök.

Azt is bejelentette a klub, hogy 2024 júniusától a Michael Apelgren-Jonas Källman edzőpáros irányítja majd a Tisza-parti együttest.

„Ahogy korábban említettem, nekünk egy sikeréhes edzői gárda kell, és a tárgyalások során bennük láttuk meg azt a tüzet, azt az elszántságot, amire a klubnak szüksége lesz a továbblépéshez. A fiatalok mellett szeretnénk pár nemzetközileg is meghatározó játékost igazolni, ebben pedig a svéd edzőpárosnak is fontos szerepe lesz. Olyan rutinos játékosokat szeretnénk megszerezni, akik a győztes mentalitásukkal példaképként játszhatnak a fiatalabb játékosainkkal. Mivel Michael Apelgren szerződése a svéd válogatottnál és klubjánál is 2024-ben jár le, ezért állapodtunk meg úgy, hogy jövőre csatlakozik hozzánk” – vélekedik Szűcs Ernő Péter a svéd párosról.

Kiemelt kép forrása: Pick Szeged Kézilabdacsapat Utánpótlás.

1602 megtekintés.

Megosztás