Pásztor Noémi megtalálta számításait az MKC színeiben, újra élvezi a bizalmat, imádja a csapatot és nem kevésbé a szurkolóit. A Győr elleni sikerről, az elmúlt évről, a felkészülésről, Gyurka Jánossal való kapcsolatáról, sőt még a nyaralásról is szót ejtettünk.

Ahogy hallottam, csütörtökön csapatfotózásotok volt. Egy ilyen jól sikerült találkozót követően milyen volt a hangulat?

„Annyi adrenalin volt bennük szerda este, hogy senki nem tudott időben elaludni, így elég fáradtan keltünk a fotózáshoz, de a hangulatra semmiképp sem lehetett panasz.”

Azt szoktuk hallani, hogy a hölgyek sokkal jobban örülnek ennek a napnak, mint a férfiak, nyilván ez valahol természetes.

„Nem feltétlen gondolom így, mi most próbáltunk hamar túl lenni rajta, annak ellenére, hogy jól éreztük magunkat.”

A K&H Liga második fordulójában csodát tett az Mosonmagyaróvár. A bajnoki címvédő Győri Audi ETO csapatát győzték le hazai pályán 33-30-ra. Pásztor Noémi 4 gólt szerzett, de kemény védőmunkája is segítette csapata sikerét.

Volt bármi előjele annak, hogy ilyen jól is kijöhettek ebből a találkozóból?

„Azt éreztük, hogy jó formában vagyunk és nagyon egyben van a csapat. Azt is tudjuk, hogy a legtöbb együttes úgy érkezik ide, hogy tart az UFM Aréna hangulatától, főleg a tavalyi Ferencváros elleni pontszerzést követően. Fontos kiemelni azt is, mi elhisszük, hogy van keresnivalónk minden ellenféllel szemben. Reménykedtünk abban, hogy megszorongatjuk az ETO-t, hogy jó meccset játszhatunk velük, de ott volt az is, hogy hátha sikerül meglepetést okozni, és össze is jött.

Te mikor érezted úgy, hogy ezt a mérkőzést akár meg is lehet nyerni?

„A 6-1-es kezdést követően pánikot éreztem a csapaton, nem így szerettünk volna kezdeni a meccset, mondhatni az öltözőben maradtunk. Tudjuk jól, hogy ha egy csapat jól tartja magát a Győr ellen, a találkozó későbbi periódusában elfárad, ekkor a győriek erőből és rutinból végül úgy is megoldják, ha a találkozó eleje pedig ilyen rosszul alakul, akkor nem sok esélyed maradt. Mondhatom azt, hogy ez a kezdés egy pofon volt nekünk, ami épp időben jött. Aztán pedig 10-10-nél mikor utolértük őket, éreztem, ez a feltámadás akkorát lökött a csapaton, hogy innen nincs megállás.”

Mekkora volt az ünneplés a lefújást követően?

„Olyan hatalmas nagy ünneplés nem volt, mert tudtuk, hogy másnap fotózás vár ránk, de persze az öltözőben nagyon jó volt a hangulat. Hazament mindenki, otthon visszanézte a meccset, leülepedett az egész és másnap a fotózáson beszéltük át a történteket, amikor már tényleg felfogtuk mi is történt szerda este.”

Következő héten pedig már a Népligetben vendégszerepel a Mosonmagyaróvár, ahol tavaly 26-24-es vereséget szenvedett, viszont hazai pályán meglepték zöld-fehér ellenfelüket, amikor pontot tudtak rabolni a 22-22-es eredményt követően.

„Remélem, ezt a teljesítményt át tudjuk menteni, nyilván nem elvárható, hogy minden összecsapáson meglepetést okozzunk, de mindenképp úgy utazunk a Fradihoz, hogy szeretnénk pontot, vagy pontokat szerezni. Szerintem minden mérkőzéshez úgy kell hozzáállni, hogy bármi lehet, illetve csak saját magunkra kell koncentrálni.”

Szerintem is két lábbal a földön kell maradni, a közvélemény sem várhatja el tőletek, hogy minden találkozót megnyerjetek.

„Nagyon jó szurkolóink vannak, egy vesztes találkozót követően is bíztatnak minket, mindig mondják fel a fejjel; lesz ez majd jobb is, ez sokat jelent nekünk, hogy szeretnek minket és ők is helyén kezelik ezt a sikert. De mi is ezt beszéltük meg, hogy nem szabad elszállnunk, ahogy Jani bá (Gyurka János vezetőedző – a szerk.) fogalmazott ez egy bravúr volt, de ez csak akkor ér valamit, ha a kötelező meccseket behúzzuk.”

Számomra, mint külső szemlélőnek az jön le, hogy ti meghaltok a pályán a másikért.

„Ez annak is köszönhető, hogy nagyságrendileg egy korosztály vagyunk, ami persze sokszor hátrány, mert egy-egy találkozón hiányzik a rutin a csapatból. De ugyanakkor ezt előnyünkre tudjuk fordítani, mert egy húron pendül mindenki, úgy fogalmaznék, mi egy hajtós társaság vagyunk.”

Noémi az előző idényben csapata második legeredményesebb játékosa lett, előtte csak Tóth Eszter végzett a házi góllövőlistán. A válogatott beálló 139 próbálkozásából, 105-öt gólra váltott, ami 76%-os lövési hatékonyságot eredményezett. A szurkolók így joggal választották csapata legjobbjának a 2022/2023-as idényben.

Harmadik szezonod kezded Mosonmagyaróváron. Hogy érzed magad itt?

„Nagyon jól. Megkapok minden bizalmat, ahogy a stábtól, úgy a csapattársaktól és a szurkolóktól is, ez pedig nekem nagyon sokat számit. A közönségünk pedig elképesztő, élnek-halnak a csapatért, szinte mindig megtelik az aréna.”

Szerdán pedig szurkolói busz indul a Népligetbe.

„Igen! A budaörsi találkozót követően is beszéltük a csajokkal, hogy már biztosan nagyon várták a szurkolóink a szezonkezdetet, mert sokan elkísértek minket és már-már hazai hangulatot varázsoltak a csarnokba.”

Milyen edző Gyurka János?

„Teljes mértékben játékospárti. Elmondta, hogy ő is volt játékos, szóval nyugodtan mehetünk hozzá. Ő nem fog megsértődni és biztosan segít is akármilyen problémával fordulunk hozzá. Ez pedig nekünk nagyon jól esik.”

A higgadtsága pedig már-már élményszámba megy, akárcsak az időkérései.

„Mi is nagyon szeretjük, hogy ilyen nyugodt általában, mert felénk is ezt sugározza, ami egy mérkőzés közben nagyon sokat tud segíteni. Szakmailag is rengeteget tudunk tőle tanulni, elképesztő tudása van. Például az edzések is úgy mennek, hogy nem csak kijavít, hanem azt is elmondja, mit miért kér tőlünk, összefüggéseket kell látnunk a pályán, nem csak az adott szituációt. Észre kell vegyük a pályán adódó lehetőségeket és a Jani bától kapott tárház eléggé bő, ezáltal tudunk több és több, valamint jobb helyzeteket kialakítani.”

Az ilyen edzések, vagy a tavalyi Európa-Liga csoportkör is sokat segíthet abban, hogy magas szintű találkozókat játszatok a bajnokságban.

„Természetesen! Nagyon sokat tudtunk tanulni azokból az összecsapásokból  is, de tudtuk, olyan erős csoportba kerültünk, hogy csodaszámba ment volna, ha továbbjutunk. A Nantes és az Ikast egyértelműen kiemelkedett, láthatjuk, hogy a dánok idén a Bajnokok Ligájában indulhatnak, de a Fana együttese sem volt rossz alakulat.”

Hogy ment az idei felkészülés?

„Nem zajlott zökkenőmentesen, voltak gondjaik és sérültjeink is, de ettől eltekintve szerintem jól zártuk a nyarat. Nagyon jó stábbal dolgozhatunk, akik tökéletesen állítják össze az edzésprogramot, a sérülés megelőzésre is külön hangsúlyt fektetünk, így minden adott volt ahhoz, hogy ilyen jól kezdjük el az idei szezont.”

Ha áttérünk egy kicsit rád, hogy telt a nyári szünet?

„Szicíliában jártunk, voltam Horvátországban is. De a nyaralás mellett mindig fordítok időt a pihenésre is, illetve kaptunk személyre szabott edzéstervet, azt is követtem. Valamint a NEKA most ünnepelte jubileumi tíz éves évfordulóját, oda is meghívást kaptam. Nem szeretem semmittevéssel elütni az időmet.”

Nyár elején pedig már második diplomád is megszerezted.

„2021-ben végeztem el a dietetikus képzést, ez volt az alapdiplomám. Most pedig egyéves szakirányú képzésen vettem részt, ahol sportdietetikus lettem. Szeretnék ezzel foglalkozni majd a jövőben, jelenleg magamon kísérletezek azokkal, amit tanultam. Illetve vannak olyan csapattársaim, akik jönnek és kérdeznek, szívesen segítek nekik, sokszor nagy kihívás van benne és természetesen nagyon érdekes.”

A kézilabda után ebben látod magad?

„Mindenképp szeretnék a sport mellett maradni a kézilabda után is, az edzősködés távol áll tőlem, így ezért esett erre a választásom.”

Milyen egyéni célokkal vágsz neki az idei pontvadászatoknak?

„Jó lenne megszerezni a harmadik helyet a bajnokságban, a csapat magja egyben maradt, ez jó alapot nyújthat számunkra. Saját célokat tekintve, szeretnék olyan szezont futni, mint tavaly, vagy esetleg még jobbat, a válogatottban pedig stabil kerettaggá válni.”

Ha már válogatott, hogy látod az idei esélyeinket a világbajnokságra?

„Kedvező sorsolást kaptunk, ennek fényében úgy fogunk neki menni az idei világbajnokságnak, hogy el kell érnünk az olimpiai kvalifikációs helyek egyikét.”

A távoli jövőbe tekintve pedig, csoportkörösök lesztek az EL-ben, vannak már megfogalmazott tervek?

„Idén szeretnénk továbbjutni a csoportból, de ez nagyban függ a sorsolásunktól is. Most azt érzem, hogy van két jó sorunk, így remélem nem lesz annyira megterhelő számunkra a szerda-szombat ritmus. Szerintem nagyon jól látszik a tendencia, hogy évről évre egyet jobban szerepeltünk a sorozatban. De ezeket a terveket még csak futólag említettük csapatszinten. Annyira távoli még a januári kezdés, hogy jelenleg a bajnokság élvez prioritást.”

fotók: mkcse.hu; Nász Nikolett

4556 megtekintés.

Megosztás