Site icon Handballexpert

Rövid összegzés: Mindkét női csapatunk veretlen eddig a női kézi BL-ben

Fantasztikusan indították az idei Bajnokok Ligája idényt női kézilabda csapataink, így három fordulót követően a Győri Audi ETO KC százszázalékos, míg az FTC-Rail Cargo Hungaria egy döntetlen mellett, kétszer győzedelmeskedni is tudott.

Nem kisebb feladattal kellett szembenézni a Győri Audi ETO KC-nak az első fordulóban, minthogy a címvédő Vipers Kristiansand csapatát fogadta az Audi Arénában. Az első negyedórában nem működött a győri gépezett, de az ötszörös győztes megrázta magát és végül magabiztos győzelmet aratott norvég vetélytársa felett. Az ETO részéről ezen a mérkőzésen a szélsőjáték remekelt, hiszen Lukács Viktória hétszer, míg Schatzl Nadine négyszer volt eredményes.
A következő játéknapon a Krim Ljubljana csapatához látogatott Ambros Martin együttese, ahhoz a szlovén gárdához, akik az idei évre jelentősen átalakultak és nagy reményekkel vágtak neki az előttük álló szezonnak. Ez ezen a találkozón aligha látszott, hiszen a Győr hamar ellépett a házigazdától és az egész összecsapás alatt remekül menedzselte előnyét. Igaz a játékképe nem azt mutatta, hogy két klasszis csapat csap össze, hiszen rengeteg hiba jellemezte a hatvan percet, de a 31-26-os győri győzelmet aligha kell magyarázni. Eun Hee Ryu remekelt ezen a találkozón, a koreai átlövő hétszer volt eredményes, egyik találata pedig a hétvége TOP 5 válogatásában is helyett kapott.
Múlthétvégén pedig a CSKA Moszkva együttesét fogadta a Rába-parti együttes, ahol egy szorosabb első félidőt követően a másodikban állva hagyta ellenfelét a Stine Oftedal vezette Győr, a norvég irányító ötször vette be az oroszok kapuját. Az ETO ezen a mérkőzésen „űr kézilabdát” mutatott, a fordulást követően pedig a védekezése tekintélyt parancsoló volt. Ahogy minden évben, úgy idén is az első számú favoritnak számít a magyar együttes, ha pedig az eddigi mérkőzéseiket vesszük figyelembe teljesen helytálló ez a feltevés. A gólokon is testvériesen megosztoznak a győriek, hiszen már öt játékosuk is tíz találat felett jár az idei kiírásban, tehát mindenki aktívan kiveszi a részét a győzelmekből, így az ETO magabiztosan hat ponttal vezeti a csoportját.

Könnyed feladatnak mutatkozott az FTC-Rail Cargo Hungaria első összecsapása a BVB Dortmund otthonában, azon a sárga mezesek alaposan megizzasztották a magyar bajnokot, akik „csupán” 25-25-ös döntetlent tudtak elérni a német ellenfelük ellen. Azonban a következő fordulók eredményeit alapul véve, egyáltalán nem mondható tragikusnak a megszerzett egy pont. A zöld-fehérek védelme nem tudott mit kezdeni Alina Grijseels játékával, aki kilencszer vette be Bíró Blanka kapuját. A Fradi csapatában Emily Bölk és Angela Malestein egyaránt hatszor-hatszor volt eredményes.
A következő fordulóban a Podravka Vegeta érkezett az Érd Arénába és alaposan meg is lepte Elek Gábor csapatát, hiszen az FTC az első játékrészben csak futott az eredmény után. Majd a második felvonásban egy parádés negyedórának köszönhetően tartotta itthon a két pontot a népligeti alakulat, ezen a találkozón is fantasztikusan játszott Malestein és meg sem állt kilenc gólig.
Majd következett a mumusnak számító Rosztov-Don, akik ellen utoljára 2012 februárjában sikerült diadalmaskodni a Ferencvárosnak, az azt követő tíz összecsapáson pedig egyetlen döntetlenre futotta a magyar együttesnek. A mérkőzést hatalmas lendülettel kezdte Emily Bölk, amivel megalapozta csapata remek szereplését. A félidő vége előtt alig öt másodperccel sikerült háromra növelni a magyar előnyt. Majd a második játékrészben már hattal is vezetett az FTC, azonban a közel tizenöt perces gólcsendnek köszönhetően kiélezett végjáték következett, amiben a Fradi bizonyult jobbnak. Így több mint kilenc év után sikerült újra a Rosztov elleni siker, ami azt is eredményezte, hogy továbbra is veretlen Elek Gábor együttese. Az összecsapás emberének Bíró Blankát választották, aki remekelt csapata kapujában és 42%-os védési hatékonysággal fejezte be a találkozót.
Ami a tavalyi idény második felében körvonalazódott, az idén be is bizonyosodott, miszerint Emily Bölk és Angela Malestein abszolút vezérei lettek a Ferencvárosnak, a holland szélső eddig tizenhétszer, míg a német átlövő tizenhatszor volt eredményes az idei BL kiírásban. Az FTC jelenleg öt ponttal csoportja második helyét foglalja el, a rosszabb gólkülönbségének köszönhetően.fotó: kisalfold.hu

Megosztás
Exit mobile version