A három fontos játékosát nélkülöző Pick Szeged feltartott kézzel lépett pályára a címvédő otthonában az idei BL szezon 13. fordulójában. Az első félidőben már órási különbség alakult ki a felet között, míg a második játékrész abszolút edzőmérkőzés jelleget öltött.

Így a csoportkör végéhez közelítve elmondható, hogy a szegediek stabilan begyűjtötték a pontokat a négy kötelező siker során, valamint egy héttel ezelőtt egy extra második félidővel sikerült egy bravúr győzelmet szerezni a Kiel ellen. Ezeknek köszönhetően kvalifikálták magukat Európa legjobb 12 csapata közé. Ezt leszámítva semmi esélye nem volt a csapatnak a top együttesek ellen, és a mai napon – nem első alkalommal – totális nihil volt tapasztalható. Pedig ha élsportolók a legrangosabb sorozatban, regnáló magyar bajnokként, egy több, mint hat évtizedes múlttal rendelkező klub címerével a mezükön lépnek pályára, érdemes lenne legalább időnként visszafutniuk számtalan eladott labdájukat követően.

A német bajnok Magdeburg győzni tudott Zágrábban, így még valószínűbb lett a magyar nyolcaddöntő. Így a szegediek egyetlen reménye maradhat egy nagy korszak viszonylag korrekt lezárására, ha a szintén viharvert ősi rivális elleni számtalan összecsapás némelyikén szereznek sikerélményt. Utána elindulhat a klub valamerre, mégha egyelőre nem is tudja a nagyérdemű, hogy pontosan merre is…

Végeredmény: Barcelona – Szeged 35-25 (20-10)

Megosztás