Hamarosan kezdődik a női Európa-bajnokság, és arra a kérdésre kerestük a választ, hogy mit várunk a kontinensviadaltól.

Dániasport: 

Elsősorban azt, hogy egészségében végig menjen a verseny. Ez lenne talán most a legfontosabb! Az EB kézilabda részéről mindenképpen azt, hogy a magyar válogatott érmet szerezzen! Ez minden világversenyen elvárás számomra a 2000-es évektől ! Ismerve a magyar kézilabdában lévő anyagi megbecsülést minden más  eredmény csalódás lenne részünkről! Szakmai szempontból a fiatal játékosok úgymond “berobbanását”  várjuk, hiszen a tét most itt sokkal kisebb mint egy kvalifikációval  rendelkező versenyen. A skandináv csapatoktól nem lennénk meglepve ha ketten is  legjobb  négy közé kerülnének. Norvégia természetesen favorit, Lunde visszatérése pedig talán még jobban összehozza majd őket. Dánia mindig éremért  szeretne  küzdeni egy világversenyen, ez nem lesz  másként most sem . A házigazdának a legnagyobb problémája, a sok más mellett, már évek óta, hogy hiányzik a klasszis tudású játékos a csapatból vagy legalább is egy az irányító posztról. Svédországot láttuk nem lesznek rosszak, de itt figyelembe kene venni, azt , hogy ők a legtöbb anyukával rendelkező válogatott, mennyire bírják majd a körülmények adta kihívásokat. Természetesen nehéz néhány mondatban elemezni a női Eb-t, hiszen mint mar annyiszor bebizonyosodott (mint például az utóbbi vb-n is ) meglepetésekkel telnek a december első hetei a női kézilabdában .

Sportplatz: 

Elsősorban bízom abban, hogy viszonylag normálisan meg lehet tartani az EB-t és nem kell majd meccsek tömegét halasztani, mert az komoly káoszt eredményezne. Bízom a magyar csapat jó szereplésében, jó keretünk van és ezen az EB-n szinte bármi megtörténhet a vírushelyzet miatt. Akár nagyon jól is kijöhetnek nekünk a dolgok, de az is benne van a pakliban, hogy pechesek leszünk. A realitás mindenesetre egy 5.-6. hely lehet szerintem. A győzelemre pedig én a norvégokat és a címvédő franciákat tartom a legesélyesebbnek.

 

Furák Dániel, a Handballexpert munkatársa: 

Soha nem látott bizonytalanság övezte az Európa-bajnokság megrendezését, végül a dánok egyedül vágnak bele, szigorú szabályok betartása mellett. Ilyen rendkívüli szituációban nehéz megjósolni mire számíthatunk. Nagyban befolyásolhatja az esélyeket a 72 óránkénti koronavírus teszt. 

Továbbá kérdéses, hogy a csapatok mentálisan miként alkalmazkodnak majd a megváltozott helyzethez, miszerint kizárólag a szálloda és a sportcsarnok között mozoghatnak. A mérkőzések után be se mehetnek az öltözőbe, hanem egyből a csapatbuszra, majd a hotelbe. Nyilatkozni csak interneten keresztül lehet. Amennyiben a vírus nem dönti le az esélyeseket, véleményem szerint Franciaország, Oroszország, Hollandia, Norvégia, (Magyarország?)  jut a legjobb négy közé. 

 

Róth Gábor, a Handballexpert munkatársa:

Nehezen dőlt el, hogy egyáltalán lesz-e idén Európa-bajnokság, de szerencsére zöld utat kaptak a szervezők, így neki lehet feszülni.
Több szempontból is érdekes lehet a torna, hiszen idén simán előfordulhat, hogy a játéktudásnál is fontosabb szerepet kap majd a szerencse. A szervezők mindent megtettek azért, hogy ne legyen megbetegedés a torna alatt. Papíron túl nagy meglepetésre azonban nem számítok, továbbra is a francia, orosz, norvég, holland válogatott a favorit, de a többi csapatnak az elmúlt években sose volt nagyobb esélye, hogy magasabb célokat is elérjen, hiszen egy-egy kényszerű visszalépés esetén, ha valaki jó helyen van jó időben, komoly hasznot húzhat a vírusból.

Geló Gábor, a Handballexpert munkatársa:

A szokásosnál alacsonyabb színvonalat, és a női kézilabdára jellemző hullámzások további fokozódását, ugyanakkor rendkívüli izgalmakat. Az orosz, norvég, francia, holland csapatok tűnnek számomra a legerősebbnek, őket követi további 4-5 szintén rendkívül nívós válogatott – közte a mieinkkel.

 

Sellei Zoltán, Handballexpert:

Többször elmondtam, és tartom magam ahhoz, hogy ez az EB ebben az időpontban kihagyható lett volna. Éppen ezért az elsődleges és legfontosabb, hogy egészségesen meg tudják rendezni a kontinensviadalt. Hogy sikerül-e, azt kétlem, elég egyetlen eset, és a csapat kvázi utazhat haza. Bármelyik. Ebből kifolyólag reménykedem, hogy ha már megrendezik, akkor végig izgulhatjuk, főleg a magyar válogatott miatt persze, de én szkeptikus vagyok. Csonka csapatokat és káoszt jövendölök erre az EB-re, és csak remélni tudom, hogy nem lesz igazam. 

 

A magyar válogatott szereplésével foglalkozó írásunk holnap jelenik meg.

 

A Dániasporttal közösen játékot indítunk az EB-re

Újra kézilabdás menedzser játék a Dániasporttal

1634 megtekintés.

Megosztás