Site icon Handballexpert

MK-döntő: Szoros mérkőzésen nyert a Veszprém

Tatabányán rendezték meg a Magyar Kupa döntőjét, a Szeged a NEKA, míg a Veszprém a Dabas együttese ellen jutott tovább tegnap.

A tegnap kimaradó Mikler Roland visszakerült a keretbe Imsgard helyett. Az egyik oldalon Kalarash, míg a másikon Gasper Marguc hiányzott sérülés miatt.

Remili szerezte meg a találkozó első gólját, majd gyors szegedi akció végén Bánhidi Bence egyenlített. 2-2 után 5 perces szegedi gólcsend következett, ezalatt 3 veszprémi találat is született. Remili nagyon jól kezdte a mérkőzést, rendre átlövésből talált be, 10. percben már negyedik találat lőtte (4-7). Az első kiállítást Ligetvári Patrik kapta, ezalatt közelebb zárkózott a Pick. Fabregas helyett érkezett Pechmalbec, aki gyorsan kétszer is betalált (7-10).

12-9-es veszprémi vezetésnél kért időt Kárpáti Krisztián. Vailupau két alkalommal is okosan kijátszott akció után talált be a jobbszélről. Szegedi oldalon Martins vállalta magára a felelősséget, bő két perc alatt három alkalommal is betalált Corrales hálójába, majd nem sokkal később emberelőnyt és büntetőt harcolt, amelyet Sostaric értékesített (14-15).

Momir Ilic időkérése után Sandell lövését védte Mikler, majd a másik oldalon belemenés lett az akció vége emberelőnyben. Fabregas harmadik gólja után Mackovsek kapott két perces kiállítást, majd a másik oldalon Bánhidi harcolt ki hétméterest és Fabregas is a kiállítás sorsára jutott. Sostaric az ötödik büntetőjét is értékesítette. Remili időntúli szabaddobását Gaber blokkolta. 16-15-ös veszprémi vezetésnél vonultak az öltőzőbe a játékosok.

Az első 10 percben mindkét csapat gyorsan támadott, de ezután kicsit lelassult a játék. Bár a Veszprém már négy góllal is vezetett, de a Szeged visszazárkózott.

A bakonyiak kapujába Jensen érkezett. A félidő elején Bodó kapott 2 percet, a hétméterest Yahia lőtte be, majd Martins kétszer is betalált emberhátrányban, a kettő között Elisson talált be a szélről. Bánhidi Bencét állítottak ki videózás után. A 37.percben Martins hatodik góljával újra egy gólra zárkózott a Pick, majd Kosorotov szerezte meg első találatát. A kapusok is hozzászóltak, előbb Mikler, majd Corrales védett ziccert, Fabregas góljával már 3 gól volt a különbség. Bombac befutását Martins vette észre, így az irányító második gólja után 21-23 állt az eredményjelzőn.

Remili arcon találta a szlovén irányítót, így videózás után piros lapot kapott. Martins ápolás miatt 3 szegedi támadás erejéig csak a padon foglalhatott helyett, részben ezt is kihasználva a Veszprém már 31-26-ra vezetett az 54. percben. Gaber gólja után Momir Ilic kért időt, majd Kosorotov lövését Miller védte, de a túloldalon Martins lövése is kimaradt. 31-28-nál a Veszprém 7 a 6 ellen támadott, az akció végén Mikler újabb védést mutatott be. Martins hetedik góljával újra felcsillantak a szegedi remények, de túloldalon büntetőt ítéltek a játékvezetők, amelyet Yahia értékesített. Garcandia betalált, de Yahia újabb büntetőjét Nagy Martin nem tudta védeni , ezzel kialakult a 33-30-as végeredmény.

A Telekom Veszprém megvédte a Magyar Kupa címét. 2-2 után végig a bakonyi egyesület vezetett, de a második játékrész sokáig szorosan alakult.

A második játékrészben Kosorotov négyszer, Yahia ötször volt eredményes (2 akció, 3 hétméteres gól).

Összeségében Yahia 6, Remili 5, Vailupau, Ksorotov és Fabregas 4-4 gólig jutott. A szegedi oldalon Sostaric mind a 8 hétméteresét értékesítette, Martins 7, Garcandia 6 gólig jutott.

A kapusok egyik oldalon sem nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, Mikler 10 (ebből négyet az utolsó 6 percben), míg Corrales 5 védésig jutott.

 

Forrás:

Telekom Veszprém Handball Team Facebook-oldala

Megosztás
Exit mobile version