Site icon Handballexpert

Momir Ilic és Gulyás Péter a Telekom Veszprém élén

A klub fontos bejelentéseket tett a jövővel kapcsolatban.

A Telekom Veszprém ma sajtótájékoztatót tartott, amelyen fontos bejelentéseket tettek a csapat jövőjét illetően. Minden Dr. Csík Zoltán évértékelővel kezdődött, aki elmondta, hogy különleges szezonon van túl a csapat, az eredménytelenség azonban az egész idényre rányomta a bélyegét. Csík kiemelte, változásokra van szükség, a felelősséget mindenkinek vállalnia kell. A vezérigazgató szerint nem a játékosok egyéni képességével volt a gond, hanem a csapategységgel, ezen kell változtatni, hosszú távú építkezésbe kell kezdeni, épp ezért határoztak meg egy hároméves koncepciót, melynek az első éve is kulcsfontosságú lesz, a magyar fiatalok, és a saját nevelésű játékosok beépítése megkezdődik. A célok erre az évre is változatlanok, mind a magyar sorozatok, mind a BL tekintetében.

Ezt követően Nagy László sportigazgató értékelt. Elmondta, hogy neki is önkritikát kell gyakorolnia, sajnálja, hogy eredménytelenre sikeredett az első sportigazgatói éve. Nagy megköszönte a klubvezetők bizalmát, örül, hogy folytathatja a munkát, még akkor is, ha el kell ismerni, nemcsak David Davisé a felelősség. A csapat irányítását Momir Ilic és Gulyás Péter veszi át, ők ismerik a játékosokat, sőt azokat a fiatalokat is, akik felkerülhetnek a felnőtt keretbe: Dörnyei Borisz, Bodor Márk, Zoran Ilic és Lukács Péter felnőtt szerződést kap, az edzőpáros kontraktusa 2+1 évre szól, a stáb többi része marad.

Vuko Borozan, Danyil Siskarjov és Nikolaj Markussen biztosan távozik, lehetnek még további személyi változások, ezekről később számol majd be a klub, hiszen a tárgyalások jelenleg is folynak.

„Nagyon büszke vagyok erre a lehetőségre. Óriási lehetőség részese lenni egy ilyen patinás klub projektjében.  Van számtalan tervünk az új szezonnal kapcsolatban, de az elém kitűzött célokat sem felejthetem el.  Már játékoskarrierem során készültem arra, hogy majd edzőként folytatom a pályafutásom. Nagyon jól érzem itt magam, szeretnék a szurkolókkal nagy sikereket elérni. Nem volt kérdés, hogy elfogadom ezt a lehetőséget, minden erőmmel azon leszek, hogy a munkát a lehető legjobban elvégezzem. Természetesen az eredmények is fontosak, de az elsődleges célunk, hogy egy jó közösséget formáljunk” – fogalmazott Momir Ilic.

Kép: Eurosport

Megosztás
Exit mobile version