Site icon Handballexpert

Remek mérkőzésen szerezte meg első győzelmét a Mosonmagyaróvár

A Mosonmagyaróvár szombat este megkezdte az idei El-szereplését hazai pályán. A bajnokságban 12 meccsből 11 alkalommal győztek, illetve decemberben a magyar kupában is győzelemmel kezdtek. A hazai csapatból sérülés miatt hiányzott a jobbátlövő Lancz Barbora.

Az első ellenfél a Targu Jiu volt, aki a román bajnokság 12. helyén áll az idei szezonban. Az első gólt Tóth Gabriella szerezte, majd Udvardi Laura góljával már 3-0-ra vezetett a Mosonmagyaróvár. A mérkőzés elején a hazai csapat védekezése jól működött, Szemerey 10 perc alatt három védést mutatott be. Majd sorozatban 5 gólt szerzett a vendég együttes, így megfordították a mérkőzést. A 12. percben Stranigg Zsófi révén egyenlített a Móvár, majd a 19. percben Tóth Eszter büntető góljával már 10-7 állt az eredményjelzőn. Albek Anna helyére Tóth Nikolett érkezett, így balkezes játékos nélkül játszott belső posztokon a Mosonmagyaróvár a félidő hátralevő részében. Labdaszerzés után Tóth Gabriella a saját térfeléről vitte végig a támadást és szerzett gólt betörés után (11-8).

Elég nagy iramban játszott mindkét csapat, sok támadást gyorsan fejezett be mindkét együttes, de ebből a Móvár jött jobban ki.

Schatzl Natalie érkezett Stranigg helyére, majd azonnal két gólt szerzett középről. A félidő vége a román csapat számára alakult jobban, így a félidőben 16-14-re vezetett a Móvár..

Az első félidőben Tóth Eszter öt büntetőből négyet értékesített, akcióból Tóth Gabriella volt a legeredményesebb, aki 3 lövésből 3 gólt lőtt. A Móvár szélsői 5 alkalommal találtak be. Összességében a Móvár az első félidőben jól játszott, a 6 perces gólcsendet leszámítva, végig irányították a mérkőzés alakulását.

A második félidőt lendületesen kezdte a Móvár, így a 41. percben már 6 góllal vezettek 24-18-ra. Külön ki kell emelni Tóth Gabriellát, aki 10 perc alatt 4 gólt szerzett. Gyurka János a 42. percben kért időt először a mérkőzés során, ekkor érkezett beállóba Faragó Luca, kapuba pedig Hadfi Gréta. Szemerey Zsófi hat védéssel zárta a találkozót. Az időkérés után több akciót is elkapkodott a hazai csapat, a románok pedig ezt kihasználva 24-22-re zárkóztak fel. Moldovan kemény fault után kapott kétpercet. Ezt követően három-négy gólos különbség váltakozott, végül hat találattal, 33-27-re nyert a Mosonmagyaróvár.

A csoport másik mérkőzését holnap este játsszák le, akkor a spanyol Malaga fogadja a norvég Sola csapatát. A Móvár legközelebb idegenben, a Sola ellen lép pályára jövő hét vasárnap 18 órakor.

Forrás: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club Facebook-oldala

Megosztás
Exit mobile version