Site icon Handballexpert

Nagy lépést tett a Fradi a legjobb nyolc közé jutásért az Európa-kupában

Törökországban játszotta a nyolcaddöntő első mérkőzését Pásztor István csapata a Besiktas ellen az EHF Európa-kupájában, ahol kétgólos győzelmet aratott a magyar együttes.

A Ferencvárosból sérülés miatt Ónodi-Jánoskúti Máté és Csörgő Kristóf hiányzott. A Besiktas csapatából Cédric Sorhaindo-t érdemes kiemelni: a Barca egykori beállója a Dinamo Bukarestből igazolt Törökországba az elmúlt napokban, szerződése a szezon végéig szól.

Az első félidőben a jó kapusteljesítmények ellenére rendkívüli gólparádét láthattunk, összesen 36 gól született – ez az FTC mérkőzésein nem szokatlan. Pásztor István igyekezett minden játékosának lehetőséget adni, támadásban Bognár Alex és Bujdosó Bendegúz játszott remekül. A játékrészben nagyrészt a törökök vezettek, a 22. percben azonban átvette a vezetést a Fradi, és kétgólos előnyt épített ki a félidőig (17-19).

A második játékrészben a törökök többször is felzárkóztak, de a vezetést nem tudták átvenni, az 55. percre pedig már nagyobb előnyt is kiépített a Fradi (28-33). A végjátékban sajnos feljöttek a törökök, de a Fradi győzelme végül nem forgott veszélyben, a végeredmény 32-34 lett.

Sajnos a mérkőzésen Balogh Zsolt keze megsérült egy ütközés során, aki nem tudott ezt követően visszatérni a pályára. A jobbátlövőt percekig ápolták a pálya szélén a mentősök.

Besiktas Safi Cimento – FTC-Green Collect 32-34 (17-19)

Gólszerzők: Cvetko 6, Arsenic 6, Kabache 5, Hacioglu 3, Radojkovic 4, Amigo Boada 4, Arabaci 1, Yildiz 1, Castro Pena 1, Sorhaindo 1 ill. Bognár 8, Balogh 5, Füzi 4, Bujdosó 4, Kovacsics 4, Nagy 4, Prainer 3, Imre 2

Fotó: fradi.hu

Megosztás
Exit mobile version