A lényegi kérdések már az első félidőben eldőltek, az ETO könnyedén szerezte a góljait, míg a Buducsnoszt nem találta a megoldást támadójátékában sem.

Hatalmas elánnal vetette bele a találkozóba magát a Győri Audi ETO, hiszen már az ötödik percben 4-0-ra vezettek Ulrik Kirkely lányai a Háfra Noémit is soraiban tudó montenegrói csapat ellen. A folytatásban sem vette le a gázról a lábát a Stine Oftedal vezette zöld mezes gárda, hiszen szebbnél szebb megoldásokat láthattunk a támadójátékban, aminek legtöbbször gól lett a vége. Kari Brattset tovább folytatta jó sorozatát, a norvég beálló kiváló formában van, amit a mai mérkőzésen is megmutatott, az első játékrészt 3/3-as mutatóval zárta.
14-6-os állásnál kért időt Bojana Popovic, de csapatára nem tudott hatni az időkérés alatt, hiába vette elő a 7-6 elleni játékát a végeredmény mindig az lett, hogy az eladott vagy elszórt labdából az ETO indulhatott és szerezhetett üres kapus találatot. A félidő végére felhagyott ezzel a kísérletezéssel a montenegrói együttes, a szünetben pedig 23-8-as eredmény állt a kijelzőn.

A fordulást követően jött egy vendég találat, majd egy durva sérülés, amit Nada Kadovic szenvedett el, amikor összefejelt Farkas Júliával. A kapuba a hazai oldalon érkezett Rinka Dujindam, míg a jobbszélen Győri-Lukács Viktória váltotta Emile Hovdent.
Győri oldalon lankadt a figyelem, így közelebb tudott zárkózni a Buducsnoszt, de egy pillanatig nem lehetett kétségbeesést látni a hazaiak arcán. Negyvenöt perc játékot követően Szöllősi-Schatzl Nadine is pihenőt kapott, helyét Farkas Eszter vette át, míg támadásban már a de Paula-Nze Minko kettős volt a pályán, melléjük később érkezett Farkas Júlia.
Háfra Noémi is szerepet kapott a vendégek oldalán, aki két góllal zárta a találkozót. A mérkőzés utolsó negyedében újra nőtt a különbség a felek között. Kari Brattset irányító pozícióban is kipróbálhatta magát, amikor egy lerohanás közben hozzákerült vissza a labda, majd a vonalon álló Bruna de Paulát játszotta meg, aki eredményes tudott lenni.
A félidőben pályára lépő Győri-Lukács remekül szállt be, hisz három találatot is jegyzett, a végeredmény pedig 37-19 lett, amivel a montenegrói alakulat a BL története legnagyobb arányú vereségét szenvedte el.

Ana Gros kilenc, Estelle Nze Minko nyolcszor volt eredményes. Sandra Toft az első játékrészben 53%-os hatékonysággal védett.

fotó: ehfcl.eurohandball.com

4612 megtekintés.

Megosztás