EURO Cup-mérkőzéssel folytatódott a női kézilabda-válogatott menetrendje, hiszen Golovin Vlagyimir alakulata Norvégiába látogatott, ahol a címvédővel mérkőzött meg és szenvedett 33-18-as vereséget.  

A magyar szövetségi kapitány a találkozó előtt elmondta, hogy rész célkitűzés a technikai hibák, valamint az eladott labdák számának csökkentése, lehetőleg tíz alá.
Janurik Kinga védésével indult a találkozó, aki Stine Oftedal lövését hárította, majd a folytatás koránt sem jól alakult. Pillanatok alatt 5-1-es hátrányban találta magát a magyar csapat, így Golovin mester időt is kért, majd a taktikai szünetet követően Szöllősi-Schatzl Nadine volt eredményes, ezzel 5-2-re módosította az eredményt. Közel negyed órát kellett arra várni, hogy ne csak szélső játékosoknak legyen találata, ekkor Klujber Katrin volt eredményes, aki büntetőből talált be (9-6), három perccel később pedig Győri-Lukács Viktória vette be csapattársa, Silje Solberg hálóját (11-7). A játékrész második felére érkezett Simon Petra, illetve Debreczeni-Klivinyi Kinga is a pályára, előbbi góllal mutatkozott be. Balátlövő pozícióban továbbra is eredménytelenek maradtunk, hiszen Kuczora Csenge után Juhász Gréta sem tudta Solberg kapuját bevenni.
A hajrához érve Debreczeni-Klivinyi szerzett labdát, majd volt eredményes, majd ismét egy Győri Lukács találattal 14-11-re zárkóztunk. Azonban a hátralévő percekben megrázta magát a norvég válogatott és 16-11-es előnnyel zárták a félidőt. 

A fordulást követően is kíméletlenül használta ki a magyar hibákat a hazai alakulat, így öt perc játékot követően már 19-11-re vezetett Thorir Hergeirsson alakulata, a 46. percre már tíz volt a különbség 25-15-nél. Támadásban teljesen kilátástalan volt a magyar válogatott játéka, ezt jól mutatja a mindössze hét szerzett találat a második játékrészben.  Végül 33-18-as vereséget szenvedett Golovin Vlagyimir alakulata. 

fotó: Illyés Tibor/MTI

748 megtekintés.

Megosztás