Site icon Handballexpert

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra NBI-ben lehetek!” Interjú Dajka Bettinával

Dajka Bettinát a Kisvárda újdonsült szerzeményét kérdeztük. A korábbi magyar bajnok, KEK győztes, Junior világbajnokság ezüstérmese válaszaiban megemlíti az elmúlt két évét a másodosztályban, és hogy mekkora a különbség az első és a másodosztály között. A kiváló játékost legutóbb három évvel ezelőtt láttuk utoljára játszani a magyar NB I-ben.

Hogyan láttad az NB I színvonalát? Melyik csapat okozott számodra meglepetést pozitívan és negatívan ? 

Leginkább azokat a mérkőzéseket tudtam figyelemmel követni, amiket adott a TV és továbbra is azt gondolom, hogy magas szintű a magyar bajnokság. Úgy kimondottan egyik csapat sem okozott pozitív vagy negatív csalódást, nagyjából az történt, amit a bajnokság kezdete előtt meg lehetett jósolni.

Legutóbb a 2015/16-os bajnoki idényben láttunk utoljára az NB I-ben téged játszani a Békéscsaba színeiben. Most Kisvárdán térsz vissza a legmagasabb szintre. Milyen érzések töltenek el a felkészülés alatt? 

Nagyon boldog vagyok, hogy újra NB 1-ben lehetek és hogy ilyen profi körülmények között készülhetek, mint amilyenek itt vannak Kisvárdán. Egyelőre még külön dolgozom a többiektől, mert az előző szezonban összeszedtem egy „kisebb” sérülést, ami miatt lépésről lépésre szállhatok be a komolyabb edzésekbe, de napról napra lépkedek előre. Két erőnléti edző is dolgozik Velem és minden nap kapom a különböző kezeléseket is, amik felgyorsítják a gyógyulási folyamatot.

Az elmúlt két esztendőben a második vonalban játszottál, ami igen sikeres volt hiszen a Szegeddel tavaly előtt ezüstérmes lettél, idén pedig a Kecskeméttel bronzérmes. Hogyan élted meg ezeket a sikereket? 

Az első NB 1/B – s évem nagyon jó volt. A PC Trade Szegedhez igazoltam. Fantasztikus volt a társaság, nagyon jó volt a csapategyeség, ami az Én szempontomból a legfontosabb, hogy elkerültek a sérülések, nagyon élveztem a játékot és a bizalmat. Mindössze 2 ponton múlt a bajnoki címünk, de a második helynek is nagyon tudtunk örülni, főleg úgy, hogy a második félévben nem volt vesztett mérkőzésünk. A második évemben Kecskemétre igazoltam, ahol viszont sajnos rengeteget voltam sérült. Ez rányomta a bélyegét a hangulatomra és az egész bajnokságra. Nagyon kevés mérkőzésen tudtam pályára lépni, vagy ha mégis sikerült, akkor jött a sérülés. Ezt leszámítva nagyon örültem a harmadik helynek, hiszen az utolsó fordulóban dőlt el, hogy dobogósok leszünk. Büszke voltam a lányokra, hiszen egész évben kevesen voltunk és olyan mérkőzéseket is meg tudtak nyerni, ahol nem mi voltunk az esélyesek.

Sokszor látjuk azt, hogy egy feljutó csapat gyakorlatilag simán kiesik a bajnokságból. Mekkora a különbség az első és a másodosztály között? 

Szerintem óriási a különbség. Nagyon kevés olyan NB 1/B – s csapat van, akik NB 1-es tempóban tudnak játszani. Talán ez az egyik legnagyobb különbség a két osztály között. Véleményem szerint a Mosonmagyaróvár a legjobb példa arra, hogyha NB 1/B-ből fel szeretne jutni egy egyesület, és ott is szeretnének maradni, akkor hogyan építsenek fel egy csapatot. Már NB 1/B – be NB 1 – es szintű játékosokat igazoltak, akiket az az egy NB 1/B – s év remekül összecsiszolt és miután megnyerték a nyugati csoportot számomra nem volt kérdés, hogy bent fognak maradni NB 1-ben.

Milyen teljesítményt vársz magadtól és csapatodtól? 

Én magamnak első körben egy sérülés mentes szezont szeretnék kívánni. Ha ez meg lesz, bízom benne, hogy sokat fogok tudni játszani és sok mérkőzésen fogunk tudni győzni. Szeretném, ha minél előrébb tudnánk végezni a bajnokságban és sokáig tudnánk menetelni a Magyar Kupában is.

Melyik csapat vagy csapatok ellen várod a legjobban a találkozást ?

Minden mérkőzést ugyanúgy várok, de talán a Győr és a Fradi ellenit várom a legjobban.

 

Készítette: Moldovány Miklós

Megosztás
Exit mobile version