Site icon Handballexpert

“Nagyon jól küzdöttünk a pályán egymásért”. Interjú Bottó Rózsával, a Békéscsaba játékosával

Bottó Rózsát a Békéscsaba balszélsőjét kérdeztük. A Jelenleg 24 éves játékos 10 évesen ismerkedett meg a kézilabdával. Nagyon szereti csapatát és a várost. 

Az interjúban beszélgettünk a bajnokságról az előttünk álló szezonról és a felkészülésről is. 

Handballexpert: Mikor ismerkedtél meg a kézilabda alapjaival és milyen hatással volt az életedre ez eleinte? 

Bottó Rózsa: Negyedik osztályos koromban ismerkedtem meg a kézilabdával, akkor még Dobozon, azután adatott egy olyan lehetőség hogy elkezdhetek Békéscsabán játszani, de ahoz iskolát is kellett váltanom. Eleinte nagyon nehéz volt hozzá szoknom, hogy sokkal korábban kellett kelnem, és minden reggel buszzal járnom.

Handballexpert: Ki volt vagy ki a példaképed akire mindig is felnéztél?

Bottó Rózsa: Mikor kislány voltam Radulovics Bojana volt a kedvenc kézilabdázóm.

Handballexpert: Gyakorlatilag az egész pályafutásodat Békéscsabán töltötted. Mit jelent számodra a város a klub? 

Bottó Rózsa: Nagyon szeretem a várost, már pár éve Csabán lakom, szeretek itt élni, a családom is közel van, aminek örülök. Szeretek itt kézilabdázni.

Handballexpert: Mivel békéscsabai vagy az újonnan érkező játékosok szokták kérni a segitsegedet hogy megmutasd a város nevezetességeit? 

Bottó Rózsa: Persze. Vannak olyan helyek, ahová ha szeretne valaki elmenni, megkerdezi merre találja, nagyon szívesen segítünk nekik.

Handballexpert: A bajnokság végeztével mennyi időt töltöttél pihenéssel ? 

Bottó Rózsa: Ahogy vége lett a bajnokságnak, volt egy térd műtétem, el kellett egy darab porcot távolítani. Amint meg kezdhettem a rehabilitációt, onnantól kezdve nem volt pihenés. De persze nyaralásra azért jutott időm.

Handballexpert: Mikor kezdtétek a felkészülést az előttünk álló szezonra? Milyen programokkal színesítették számotokra a felkészülést a kézilabdán túl? 

Bottó Rózsa: Július 10.-én kezdtük az alapozást. Több féle csapat programon vettünk részt, voltak közte vetélkedők is, és kvízes feladatok is. Ezek mindig nagyon jól sikerültek.

Handballexpert: Milyen teljesítményt vársz magadtól és a csapattól a szezonban? Milyen céljaitok vannak?

Bottó Rózsa: Minden évben próbálok fejlődni, és a legtöbbet kihozni magamból. Bízom benne, hogy idén a csapat előrébb végez mint a tavalyi szezonban.

Handballexpert: A Békéscsabát az elmúlt szezonokban a bajnokság előtt mindig úgy említik mint egyik lehetséges kiesőt ám végül mindig tudtok újat mutatni. Mit gondolsz mi az ami elengedhetetlen a bentmaradáshoz?

Bottó Rózsa: Személy szerint én azt gondolom, azért sikerült eddig is minden évben bent maradunk, mert nagyon jól küzdöttünk a pályán egymásért.

Handballexpert: Végezetül hogyan látod a bajnokság színvonalát?

Bottó Rózsa: Azt gondolom a magyar bajnokság a legnehezebb bajnokság, és ez már rengetegszer bebizonyosodott.

Megosztás
Exit mobile version