Az utolsó percek már remekül sikerültek a hazai csapatnak. 

A hétközi, Ferencváros elleni vereség után egészen biztosan nem lehetett könnyű dolga Ulrik Kirkelynek, hogy összszedje csapatát. Írtunk róla cikkben, beszéltünk róla podcastben, a tényeket azonban érdemes most is rögzíteni: a Győr sokadik alkalommal mondott látványosan csődöt a Népligetben, és ezzel bizony az ETO bajnoki álmai is idézőjelbe kerültek.

Ezzel együtt a BL-ben továbbra is hibátlan a csapat, és ezzel a mai győzelemmel már a csoportelsőség kérdése is szinte formalitásnak tűnik, legalábbis a Győrnek nyerhető mérkőzéseken kellene pontokat veszítenie ennek elvesztéséhez. Nade a mai siker krónikája korántsem volt megszokott.

A Győr ugyanis nagyon rosszul kezdett. Ulrik Kirkely alakulatán egyértelműen látszottak a szerdai vereség nyomai, fásult és pontatlan volt a Győr, ráadásul ugyanazok a problémák jöttek elő, mint a Ferencváros ellen. A beálló körüli védekézst nem sikerült megoldani, és egy-egyben is meglepően sok párharcot buktak el a győriek. Gabriela Moreschi ismét sok lövést hárított, de a győri támadások ritmusa sem volt megfelelő. Jó húzásnak bizonyult viszont Rinka Duijndam beállítása, Sandra Toft védései ugyanis ezúttal is elmaradtak. A holland viszont jól szállt be, és ennek nagy jelentősége volt a második félidőben.

Az ő hárításai nagyban hozzájárultak a második félidei fordításhoz. Az is tény persze, hogy a Bietigheim ismét elfogyott a második félidőben, ennek ellenére a németek most jobban tartották magukat. Ki kell viszont emelnünk két győri játékost a végjáték kapcsán: Bruna de Paula eddigi legjobb győri meccsét játszotta, de Győri-Lukács Viktória is fantasztikusan lőtt.

Győri Audi ETO KC-Bietigheim: 31-29 (13-17)

Kiemelt kép: Győri Audi ETO KC

Megosztás