1. A Bajnokok Ligája idei kiírásában a legjobb nyolc között találkozott egymással az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Team Esbjerg csapata. A két együttest teltház és a már megszokott pokoli hangulat fogadta az Érd Arénában. Az Esbjerg a csoportkörben a tabella második helyén zárt, így egyenes ágon jutott a legjobb nyolc közé. Mai ellenfele az FTC útja a Brest elleni bravúros továbbjutáson át vezetett. A két együttes az idei kiírásban már kétszer találkozott egymással és bár mindkét találkozót Mörk-ék nyerték, a hazaiak most szerettek volna visszavágni, illetve a tavalyi Final 4 elődöntőjében mutatott teljesítményt megismételni, dán ellenfelükkel szemben.

A fővárosi zöld-fehérek a válogatott szünet után, két idegenbeli bajnoki mérkőzésen léptek pályára. Mindkét meccsen tartalékos kerettel, a sérült és kulcsjátékosokat pihentetve lépett pályára a csapat. Az idény eddigi legfontosabb mérkőzésére, viszont már újra ott volt a csapatban sérülése után Tomori Zsuzsanna, Beatrice Edwige és Andrea Lekics is.

„Két tökéletes meccset kell játszanunk” – nyilatkozta Allan Heine a Ferencváros vezetőedzője az Esbjerg elleni találkozó előtt.

Ebben a szellemben kezdődött az összecsapás is. Igaz Cvijic első helyzetét még védte a vendég kapuban Kristensen, ám Bíró védése után már nem hibázott a Fradi beállója. Reistad a második kísérletét már belőtte, majd Malestein kihagyott helyzete után meg is duplázta góljai számát. Jacobsen gólja után Andrea Lekics másodszor is egyenlített (3-3), őrült tempóban kézilabdáztak a csapatok. Bíró Blanka harmadik védése után megszületett az első két perces kiállítás is, Bresitöl hagyta el a játékteret. Az első tíz perc végre kőkemény védekezéseket és jó védéseket láthattunk mindkét hálóőrtől. Inkább a küzdelem, mint a szép kézilabda dominált ebben az időszakban. A tizenötödik percre a vendég csapat három góllal is meglépett (4-7), így jöhetett Allan Heine első időkérése. Ennek eredményeképpen két gyors hazai góllal zárkóztak a zöld-fehérek.
Emily Bölköt Simon Petra váltotta, majd dobott is gyors egymásutánban két gólt, ezzel a huszadik percre újra egalizálva az eredményt (8-8). Majd Bíró újabb védése után Simon harmadik gólja, már ismét Fradi előnyt eredményezett.
Jöttek Kristensen percei: újabb védései után ismét a dánok tudtak elhúzni hárommal (10-13) a félidő hajrájára. Húsz másodperccel a duda szó előtt Jesper Jensen is kikérte első idejét, ám a „felrajzolt” figurát nem tudták gólra váltani. Két gólos vendég előnnyel vonulhattak a félidőre a csapatok: 11-13.

A második játékrész Iversen góljával indult, Cvijicet pedig Edwidge támogatta le a pályáról, akinek a bokáját hosszú percekig ápolni is kellett az oldalvonalon túl. A harminchetedig percben két gólos Esbjerg előnynél Janurik Kinga érkezett a kapuba és ha már ott volt, ki is védte Reistad büntetőjét, majd a következő támadásból Lekics hetedik góljával egyre zárkózott a hazai csapat (16-17).
Hazai oldalon előbb Klujber, majd a másik oldalon Jakobsen jutott a kiállítás sorsára, továbbra is hatalmas harc dúlt a pályán. Cvijic második kiállítása után, Bíró ismét hetest védett, ezúttal Mörknek, az ellentámadásból pedig Malestein talált a kapuba.

Az utolsó tíz percre fordulva Bölk és Hársfalvi góljai, illetve Bíró újabb védése után döntetlen állásnál indultak neki a csapatok (21-21). A kapufa ezúttal nem volt a hazai csapattal, Bölk lövése után a hatodik labda is kifelé pattant a lécről.
Az ötvennegyedik percben érkezhetett a második ferencvárosi időkérés. A felrajzolt figurát Cvijic váltotta gólra, ismét egy gólra csökkentve csapata hátrányát.
A másik oldalon Reistad viszont továbbra is tarthatatlannak bizonyult, tizedik góljával ismét kettővel léptek el a dánok. Nora Mörk újabb, immáron hatodik góljával háromra növelte az előnyt (23-26) az utolsó három percre fordulva. Simon góljával a Fradi zárkózott egyre, majd Bíró védése után a döntetlenért támadhatott az FTC, de passzívnál elveszítette a labdát. Jöhetett az utolsó Esbjerg időkérés tizenkilenc másodperccel a vége előtt. Elég vontatott támadás, utolsó másodpercében Mörk lövését még bravúrral védte Bíró, így maradt a közte egy.

  • Fotó: Nász Nikolett

A végeredmény : 25-26

Legjobb góllövők: Lekics 7, Simon és Hársfalvi 4-4 illetve, Reistad 10, Mörk 6

Bíró Blanka 34%al védett az FTC kapujában.

Jesper Jensen: “A következő mérkőzés biztosan rendkívül izgalmas lesz, ma kis dolgok döntöttek. Plusszok és mínuszok is vannak mindkét oldalon, de büszke vagyok a mai játékunkra…”

Allan Heine: “Abban bízom, hogy jövő héten egy hasonló meccs lesz, annyi különbséggel, hogy mi nyerünk kettő góllal.”

Visszavágó május 5-én Dániában.

Kiemelt kép: nso.hu

1793 megtekintés.

Megosztás