Site icon Handballexpert

Nagyszerű játék, fantasztikus győzelem!

Ha nyerünk nyolc között vagyunk, ha a lengyelek nyernek, megmarad az esélyük a nyolc közé jutásra. Röviden ennyi elég is bevezetőnek a ma esti mérkőzés elé. Annyival azért egészítsük ki, hogy míg Magyarország – leírni is jó – száz százalékos a világbajnokságon, addig a lengyeleknek becsúszott egy vállalható vereség a spanyolok ellen.

A világbajnokságon ez a két csapat szerezte a legtöbb átlövő gólt eddig, a lengyelek ma is ezzel operáltak az elején. Mi gyors gólokkal jelentkeztünk, néhány Mikler védésnek vagy elrontott lengyel támadásnak köszönhetően, 15 perc után 9-6 ide. A továbbiakban is többet hibáztak a lengyelek támadásban, de inkább írjuk azt és nem is túlzással, hogy remekül védekeztünk, a gyors ellentámadásainkkal pedig nem nagyon tudtak mit kezdeni, különösen Lékai (7/7) és Rosta (4/4) volt elemében, a szünetben 16-10-os vezetés!

Szerencsére a második félidőben sem tudtak igazán ránk ijeszteni Gebalaék, nagyjából az történt a pályán amit mi akartunk. 10 perc után még növelni is tudtuk az előnyünket nyolcra, nem érződött, hogy igazán baj lehet ma ezen a mérkőzésen. Aztán mégis volt néhány perc hullámvölgy a játékunkban, ötre jöttek fel a horvátok de hol szélső góllal, hol hetessel, hol egy egy átlövéssel rendre válaszolni tudtunk, közelebb nem tudtak jönni a lengyelek csak a legvégére amikor talán picit már le is engedett a magyar válogatott.

Lékai lőtte a legtöbb gólt (8), de igazából a CSAPATOT tudnánk kiemelni a mérkőzésből, mindenki odatette magát a saját posztján és tényleg még izgulnunk sem kellett!

Lengyelország – Magyarország 26-30 (10-16)

fotó: nemzetisport

Megosztás
Exit mobile version