A román digisport.ro weboldalán találtunk egy nagyon jó kis Cristina Neagu interjút, melyben szó volt mindenről. A hiányzó Pinteáról, a koronavírusról és természetesen az Európa-bajnokságról.

„Pintea elvesztése, jelen körülmények között óriási fájdalom, hisz a lőtt góljai mellett, nagyon fog hiányozni a védelemből is. Világos, hogy egy nagyon tapasztalatlan csapattal indulunk az Európa-bajnokságra. A védelem közepén olyan játékosok fognak játszani az EB-n, akik ezen a poszton eddig alig- vagy egyáltalán nem játszottak még.

Nehéz lesz, de megyünk a kijelölt úton, megpróbáljuk egymást ösztönözni és egy egységes csapatot alkotni, ezzel pótolva a hiányzókat és a hiányosságokat. Világos, hogy a jelenlegi körülmények között a sportteljesítmény a második helyre szorul, hisz a játékosokat, a csapat körül dolgozókat, sőt mindenkit aggaszt ez a vírus. Igyekszünk távolságot tartani, hisz ez nagyon sokat számít, mert ugye ha egy csapatnál sok fertőzés lép fel és nem tud a legjobb összeállításban játszani, mint ahogy már mi sem, ott sok problémák lehetnek” – nyilatkozta Neagu a dániai utazás előtt.

„Nagyon fontos, hogy az egészséges, utazó játékosok megértsék, hogy nem könnyű egy kontinenstornára eljutni, sem csapatként sem pedig játékosként, így mindenkinek be kell bizonyítsa, hogy helye van a nemzeti csapatban. És ezt nem azért kell tenniük, mert néhányan hiányoznak, hanem azért mert igenis megérdemlik, hogy a válogatottban játszhatnak és szerintem most ez a legfontosabb. Bátorítanunk kell az itt lévőket, hisz velük indulunk a harcba. Biztos, hogy hiányozni fog néhány nagyon fontos játékos, de száz százalékban hinnünk kell a jelenlegi csapatban.

Nincs személyes célom ezen az Európa-bajnokságon, hisz számomra nagyon nehéz időszak következett miután megfertőződtem a koronavírussal. Két nehéz hónap után erőltettem a visszatérést, aztán ugye megsérültem, izom- és térdproblémáim voltak, így kevés edzéssel érkeztem a válogatotthoz. Igyekszem a lehető legjobb játékomat nyújtani és semmiképp nem a csapat elé helyezni a személyes játékomat, hisz egységes célunk a minél több győzelem.

Nehéz helyzet, hogy egy éve nem játszottunk hivatalos mérkőzést. Vannak olyan lányok akik tavaly mutatkoztak be a világbajnokságon és azóta sem játszottak a román válogatottban és vannak olyanok akik most az EB-n fognak debütálni. Úgy érzem nagyon nagy hátrány amivel indulunk, de tiszta szívből remélem, hogy nagyobb vágyakozással, nagyobb energiával és nagy csapategységgel vágunk bele az első mérkőzésekbe és mihamarabb jó formába lendülünk a későbbiekre.

Nem hiszem, hogy a világbajnokság, összehasonlítható az Európa-bajnoksággal, mindenki tudja, hogy a kontinenstorna sokkal nehezebb. Két évvel ezelőtt negyedikek lettünk, nem hiszem, hogy revansot kellene vegyünk, főleg, hogy nem ugyanazokkal a csapatokkal találkozunk. Fontos számunkra, hogy komolyan vegyük ezt a tornát, minél több jó meccset játszunk és minél több győzelmet szerezzünk.” – fejezte be Neagu.

Románia december harmadikán kezd Németország ellen, ötödikén következnek a lengyelek, majd végül hetedikén a norvégok.

fotó: radiozu.ro

2269 megtekintés.

Megosztás