Negyedjére találkozott egymással az idei szezonban a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged, de a különbség a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is hatalmas volt a két csapat között.

Az alapszakasz 22. fordulójában, a kettős veszprémi győzelemmel záruló Bajnokok Ligája-párharc után egy viszonylag tétnélküli mérkőzésen találkozott egymással a két nagy rivális, mivel az ősszel hazai pályán, valamint a Gyöngyös otthonában elszenvedett szegedi vereségek miatt a Veszprém már csak matematikailag nem nyerte meg az alapszakaszt, míg a második hely, és így a döntős szereplés joga a Fradi és a Tatabánya botlásai miatt már biztosan a Pick Szegedé volt a játéknapot megelőzően is.

A keretekből hazai oldalon Mahé, Nilsson és Vailupau maradtak ki, míg szegedi részről a sérüléssel bajlódó Bánhidi mellett Szita és Imsgard nem kerültek be a jegyzőkönyvbe.

A meccs kezdetén Kárpáti Krisztián együttese megpróbálta meglepni ellenfelét, ugyanis támadásban 7 a 6 elleni felállással, a kapuban pedig a BL-visszavágón már jól teljesítő Nagy Martinnal kezdtek, azonban kevés sikerrel: a Veszprém az előző két nemzetközi találkozóhoz hasonlóan állva hagyta ellenfelét, és Nagy Martin védései ellenére is 3-0-ra lépett el, elsősorban a vendégek támadásbeli hibái miatt.

A folytatásban azonban sikerült felzárkózni a szegedieknek, akik három góllal válaszoltak, és így ki is egyenlítettek. A Pick továbbra is rendkívül sok támadásbeli hibát vétett, és ha el is jutottak lövésig, akkor Corrales tudott hárítani, így az előny továbbra is a hazai oldalon maradt. 6-5-ös állást követően egy viszonylag nagyobb különbséget is ki tudtak alakítani a veszprémiek: egy 8-3-as etappal 14-8-ra húztak el ellenfelüktől. A félidőig a különbség már nem változott (16-10), azonban az első játékrészből ki kell emelni a számos durvaságot és reklamálást. A játékvezetők nem igazán tudták kordában tartani az indulatokat, Remili és Bodó is piroslap-gyanús szituációkat úszott meg kétperces kiállítással.

A fordulást követően mindkét edző kapust cserélt, így Jensen és Mikler érkeztek a pályára, a Veszprém pedig tovább tudta növelni az előnyt, 20-12-es állásnál Kárpáti Krisztián időt is kért. Ez sem sokat segített, mivel Jensen könnyedén hárította a szegedi lövéseket, így a 43. percben Elisson góljával először alakult ki a tízgólos különbség a két csapat között. Az utolsó negyed óra ezt követően már csak formalitás volt, hazai oldalon a junior korú Végh Bálint is pályára léphetett és két gól szerzett, végül a Veszprém simán, 36-27-re, kilenc góllal győzött, kérdést sem hagyva afelől, hogy melyik a jobb csapat ebben a szezonban.

Ezzel az eredménnyel a Veszprém megnyerte az alapszakaszt, így végérvényesen is eldőlt, hogy a két győzelemig tartó bajnoki döntő Veszprémben kezdődik.

A két együttes még legalább kettő, de maximum négy alkalommal találkozik egymással a szezonban, de jelen állás szerint nehéz elképzelni, hogy ne három meccs legyen hátra: A Magyar Kupa döntőjét a papírforma szerint május 19-én egymás ellen játsszák a felek Tatabányán (az elődöntős ellenfelek a Dabas és a NEKA csapatai lesznek), majd május 20-tól kezdődik a két győzelemig tartó bajnoki döntő (a pontos időpontok később kerülnek meghatározásra).

 

Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 36-27 (16-10)

Férfi NB1 alapszakasz, 22. forduló

Gólszerzők: Yahia 5, Elisson 4, Remili 4, Pechmalbec 4, Fabregas 3, Kosorotov 3, Descat 3, Marguc 3, Casado 2, Sandell 2, Végh 2 Ligetvári 1 ill. Stepancic 4, Sostaric 4, Garciandia 4, Bodó 3, Gaber 3, Bombac 2, Frimmel 2, Martins 2, Mackovsek 1, Szilágyi 1, Jelinic 1

Vezette: Altmár, Horváth

 

Fotó: Peka Roland, https://handballveszprem.hu/

4579 megtekintés.

Megosztás