Hosszabbítás után 30-29-re legyőzte a Magdeburg a Kielcét a Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjében, ezzel megszerezte története negyedik BL-sikerét.

A meccs előtt hatalmas meglepetés ért mindenkit, aki követte az elődöntőket, ugyanis Gisli Kristjansson a tegnapi súlyos vállsérülése ellenére ott volt a pályán. Bennett Wiegert elmondta, az izlandi irányító sérülése súlyos, műteni kell, de nagyon szeretett volna játszani, a játéka pedig az orvosok szerint nem befolyásolja a sérülésének kimenetelét.

A mérkőzést jobban kezdte a Magdeburg, 4-1 is állt az eredményjelzőn, azonban 12 perc után már 6-6 volt az állás. Ettől kezdve a Kielcénél volt az előny, a félidőben kétgólos előnyre tettek szert, amit a második játékrész első támadásában háromra növeltek. Ezt követően többször is 4 gól volt a két csapat között, de Wiegert csapata nem adta fel.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy 12:20 perccel a vége előtt, 20-22-es Kielce-vezetésnél egy kommentátor rosszul lett a csarnokban, akinek az ápolása miatt mintegy negyedórát állt a játék. A kollégának természetesen jobbulást kívánunk!

A folytatásban Talant Dujshebaev csapata lassította a játékot, azonban ebbe a taktikába beleragadtak a lengyelek, a Magdeburg pedig kiegyenlített, 25-24-nél pedig át is vette a vezetést. Alex Dujshebaev volt az, aki próbálta a hátára venni a csapatot, az utolsó támadást azonban nem sikerült jó lövéssel zárnia, így következhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás első támadásában Karalek ziccerét hatalmas bravúrral védte Nikola Portner, a gólszegénység folytatódott a ráadásra is, az első 5 perc során a Magdeburg csak 2 (ebből egy időntúli hetes), a lengyelek pedig csak egy gólt szereztek. A második 5 perc első támadását gólra váltották a németek, Karacic labdaeladása és Saugstrup labdaszerzése után, 4 perccel a vége előtt a +3-ért támadhattak. Ez azonban nem sikerült, a Kielce pedig A. Dujsehbaev és Tournat góljaival egy gólra zárkózott. Az utolsó támadás során Karalekre jött ki a „figura”, a játékvezetők azonban csupán (időntúli) szabaddobást ítéltek, amit Sicko nem tudott a kapuba juttatni, így a németek nyerték a Bajnokok Ligáját.

A délutáni bronzmérkőzésen a Barcelona 37-31-re legyőzte a PSG-t, így a spanyolok lettek a harmadikak. A BL-szezon gólkirálya a dán Emil Madsen (GOG) lett 107 góllal, míg a négyes döntő legértékesebb játékosa Gisli Kristjansson lett.

Kiemelt kép forrása: eurohandball.com.

Megosztás